Volvo seškrtalo spalovací motory. Nehodlá do nich již investovat

1
Volvo seškrtalo spalovací motory. Nehodlá do nich již investovat
  • Vozy se spalovacím motorem však bude prodávat nejméně 7 let
  • Automobilka se chce orientovat na elektrifikaci
  • Od příštího roku infotainmenty značky přesedlají na Android

Volvo sice změnilo majitele, pořád se ale jedná o švédskou automobilku. Všechny severské země jsou v elektromobilitě zdaleka nejdál, což se odráží i v plánech této automobilky. Volvo nedávno ukázalo model V60 a v létě se dočkáme i verze sedan S60. Nejnovější výplod disponuje hned dvojicí plug-in hybridních verzí. Kam tedy povedou další kroky?

Ředitel Volva Hakan Samuelson rozhodl o tom, že Volvo již nebude investovat do spalovacích motorů. To ale neznamená, že bychom v autosalonech Volva přestali vídat spalovací. Minimálně dalších 7 let vydrží nejnovější generace přeplňovaných čtyřválců, budou ale pravděpodobně víc a víc doplňovány elektromotory. Pak se samozřejmě začne přecházet na čisté elektromobily. Pár už jich má v rukávu připravených.

Test Volvo XC90 T8 – Pojízdná Ikea budoucnosti

Přijde nám to jako logický krok, k této značce se elektrifikace vyloženě hodí. Stejně jako bezpečnost, která je taktéž prioritou. Už méně se nám líbí zpráva o infotainmentu. Příští rok totiž všechna Volva dostanou infotainment založený na operačním systému Android. Výhodou bude celá škála Google aplikací, my ale s androidími infotainmenty nemáme dobré zkušenosti. No, snad nás Volvo překvapí.

Zdroj: insideevs.com