Volvo zapracovalo na svých pohonných jednotkách. Nově bude mít i mild-hybridy

Volvo zapracovalo na svých pohonných jednotkách. Nově bude mít i mild-hybridy
  • Plug-in hybridní jednotky budou dostupné pro všechno modely
  • Nové pohonné ústrojí nabízí přibližně o 15 % delší dojezd

Společnost Volvo Cars uvedla na trh vylepšené a nově vyvinuté elektrifikované pohonné jednotky, čímž udělala velký krok směrem k dosažení svého elektrifikačního cíle. Zmíněné jednotky budou dostupné pro všechny nové vozy napříč celou modelovou řadou.

Automobilka zapracovala na stávající plug-in hybridní pohonné jednotce T8 a T6 Twin Engine, přičemž současně potvrdila, že budou nyní plug-in hybridní motorizace dostupné pro všechny vyráběné modely. Kromě toho společnost Volvo Cars v následujících měsících představí řadu mild-hybridních motorizací, což odstartuje naftovými a benzínovými variantami pro SUV modely XC90 a XC60.

Nová plug-in hybridní varianta T8 Twin Engine disponující výkonem 420 koní zahrnuje nový akumulátor a elektronický brzdový systém s vyspělým systémem dobíjení akumulátoru. Dojezd pohonného ústrojí T8, které je k dispozici pro všechny modely řady 90 a 60, se zvýšil zhruba o 15 %. Také vylepšená verze plug-in hybridního agregátu T6 Twin Engine s menší kapacitou nyní spolupracuje s novým akumulátorem a s novou technologií elektronického brzdového systému. I toto pohonné ústrojí nabízí přibližně o 15 % delší dojezd, přičemž je k dispozici pro kombi V60 a sedan S60.

U modelu Volvo XC60 budou mít zákazníci možnost vybrat si mezi mild-hybridní benzínovou nebo naftovou variantou B5, naftovou mild-hybridní variantou B4 a benzínovou mild-hybridní variantou B6. Benzínový agregát B5 bude dostupný v kombinaci s pohonem předních kol i s pohonem všech kol.

Také nejmenší kompaktní modulární platforma CMA, na níž je postaveno Volvo XC40, se dočká nové elektrifikované motorizace ve formě benzínového plug-in hybridního agregátu T5 Twin Engine. Po něm bude následovat plug-in hybridní varianta T4 Twin Engine.

Technické parametry Volvo XC90 T8 (2015) T8 (2015)

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 950 × 2 008 × 1 776 mm, 2 280 kg
PohonHybridní (elektřina/benzin)
Výkon299 (235 + 65) kW, 407 (320 + 88) koní, točivý moment: 400 Nm / 2 200 ot/min
Baterie9,2 kWh
Nabíjeníkonektory: Mennekes
Spotřeba?
Cena od2 131 800 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze