V Praze vyroste 59 nových nabíjecích stanic

5
V Praze vyroste 59 nových nabíjecích stanic
  • Půjde o veřejnou soutěž, kterou vypíše Magistrát hlavního města Prahy
  • Padesát nabíjecích stanic bude nabízet rychlonabíjecí standard, devět pomalý
  • V provozu mají být všechny nabíječky v druhé polovině roku 2019

Projekt Smart Prague zahrnuje mimo jiné i výstavbu nabíjecích stanic na území našeho hlavního města. Jde o klíčový bod v budování dostatečně nabíjecí infrastruktury pro stále se zvyšující počet elektromobilů.

ČEZ, vrchlabská čerpací stanice Benzina ve Valteřické

„Počet elektromobilů rychlé stoupá, a to je trend, který určitě chceme podporovat. Tím nejdůležitějším samozřejmě je, aby v Praze existovala dostatečná infrastruktura v podobě dobíjecích stanic,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová a dodává: „Dobíjecí stanice jsou primárně určeny pro širokou veřejnost, a proto budou vznikat především na frekventovaných místech a také na P+R parkovištích. Počítáme ale i s jejich využitím pro elektromobily městských organizací.“

Půjde o veřejnou soutěž, takže o výstavbu nabíjecích stanic se může ucházet například ČEZ, PRE či další společnosti. Všech 59 nabíječek má být v provozu v polovině roku 2019. 50 jich bude rychlonabíjecích.

Vypadá to, že cestování elektromobilem minimálně na území Prahy bude zase dávat o něco větší smysl. Důvod je jasný – na současných nabíjecích stanicích se tvoří fronty a infrastruktura už není dostatečná.

Zdroj: praha.eu

Diskuze ke článku
hhb
*V provozu mají být....
Máte tam "májí"
Jinak se mi vaše tvorba moc líbí a zvlášť se mi hodně líbil váš stánek na PragueCarFestival
Martin iOn
Můžu jen potvrdit, že fronty na nabíječkách nejsou jen v Praze, ale poměrně často už i v Brně (v sobotu i v neděli jsme se 3-4 lidi téměř najednou sešli na jedné nabíječce), podobná situace je i v Olomouci (kde je bohužel 1 rychlá a 1 pomalá nabíječka; téměř pravidelně se tam s někým potkávám) a už ani v Ostravě to není nejrůžovější, nabíječky už ani tam nestíhají. Naštěstí před jednou rychlonabíječkou přímo bydlím, takže si můžu dovolit "čekat", ale určitě to chce hustější síť především rychlonabíječek.
Vasek ion
uzivame Elektro vicemene bez nabijecek protoze tady to Cez uplne zazdil, jeste ze uz sem expanduje Evmapa fandim jim,Cezaci at se jdou vycpat s tim jejich pausalem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze