Uber v Číně vybuduje síť nabíjecích stanic. Sloužit budou i veřejnosti

Uber v Číně vybuduje síť nabíjecích stanic. Sloužit budou i veřejnosti
  • Společnost Uber má 21 milionů řidičů, z nichž 260 tisíc řídí elektromobil
  • Uber začne nabíjecí stanice budovat společně se švédskou firmou NEVS
  • National Electric Vehicle Sweden (NEVS) vlastní aktiva společnosti Saab

To, že je Čína země elektromobilům zaslíbená, víme. Na tamní dopravu jsme se podívali i v našem několikadílném seriálu. Čína vyhrála i soutěž o výstavbu Gigafactory, která mohla stát mimo jiné i v České republice, popřípadě ve Finsku. Největší Supercharger světa stojí v Šanghaji, podobně jako bude stát i nová Gigafactory.

NEVS 9-3 a kombi NEVS 9-3 X

Souhrn všech těchto okolností plus velké problémy se smogem nejspíš přiměl Uber, že v Číně vybuduje síť nabíjecích stanic, která má obhospodařovat až milion elektromobilů. Když k tomu přidáme i fakt, že vláda už projednává, kdy bude chtít spalovacím autům zamezit ve vjezdu do center, pak nám to vše dává smysl.

Společnost Uber má 21 milionů řidičů, z nichž 260 tisíc řídí elektrický pohon. V roce 2020 má jít o mnohem vyšší číslo. Nabíjecí stanice tak budou sloužit nejen řidičům Uberu, ale také veřejnosti.

Uber začne nabíjecí stanice budovat společně se švédskou firmou NEVS (National Electric Vehicle Sweden), která v roce 2012 získala aktiva společnosti Saab. Firma NEVS se zaměřuje na budování elektrických automobilů pro čínský trh a v červnu letošního roku vzkřísila vůz Saab s elektrickým pohonem.

Zdroj: mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze