Toyota Prius se pomíchala s ostatními modely. Vzniklo kombi i GT

1
Toyota Prius se pomíchala s ostatními modely. Vzniklo kombi i GT
  • Pohonné ústrojí pravděpodobně zůstane stejné
  • Oba vozy se začnou prodávat hned dnes

Vypadá to, jako by Toyota Prius zažila dvě divoké noci. Nejdřív s Aurisem Touring Sport a potom s novou Toyotou C-HR. Dnes musela automobilka s pravdou ven, protože na povrch prosákly dva úplně nové modely. První je Toyota Prius Touring Sports, která nabídne větší objem i lepší přístup do zavazadelníku. Druhá varianta GT by měla přinést intenzivnější zážitek z dynamické jízdy, oplastování v nás spíš ale vzbuzuje offroadové emoce. Z našeho pohledu jde o krok správným směrem, především větší kombi s hybridním pohonem na trhu chybělo a Prius v provedení liftback nemusel sedět každému.

Nové karosářské varianty téměř jistě nemají co do činění s pohonným ústrojím. Pod kapotou tedy zůstane souhra 1,8litrového čtyřválce spojeného s elektromotorem, která bude společně generovat výkon 122 koní. V různých variantách se bude měnit i spotřeba, počítat můžeme s hodnotou okolo tří litrů na sto kilometrů.

Japonská automobilka začíná prodávat oba modely od dnešního dne. Možná by tak stálo za to v krásně prosluněné sobotě zajít k nejbližšímu dealerovi Toyota a optat se jej na nové přírůstky do rodiny dokud se počasí nezhorší. Dnes by totiž mohlo být dost aprílové počasí.

Technické parametry Toyota Prius (2016) Plug-in Hybrid

Kompletní specifikace
Rozměry4 645 × 1 760 × 1 470 mm, 1 855 kg
Výkon90 (73 + 68) kW
Baterie9 kWh, Mennekes
Dojezd (WLTP)? + 50 km

Zdroj: tisková zpráva