Toyota C-HR vstupuje na český trh. Prodalo se již 200 vozů

Toyota C-HR vstupuje na český trh. Prodalo se již 200 vozů
  • Na výběr máte zážehovou nebo hybridní variantu
  • Cena startuje na 489 900 Kč
  • Jen za prvních pět hodin se prodalo 90 vozů

Modely SUV, popřípadě městské crossovery, prostě táhnou. Lidé chtějí sedět výše, aby měli větší přehled o situaci, a cítit se bezpečněji, a proto takové vozy dnes vyrábí prakticky každá automobilka. Se svojí nejočekávanější novinkou na tomto poli se hlásí Toyota. Model, na který tato japonská automobilka vsází, nese název C-HR a právě vstupuje na trh.

Základní motorizací je zážehová 1,2T, která startuje na ceně 489 900 Kč. K dispozici bude i hybridní provedení, za které si Toyota řekne 629 900 Kč. Výkon hybridní varianty je 122 koní. Zážehová varianta má o 7 koní méně. Předprodej byl zahájen 20. září a během prvních pěti hodin se prodalo 90 automobilů. Nyní Toyota udala již 200 kusů.

„Podobnou situaci jsme ještě nezažili,“ říká ke startu prodeje C-HR Martin Peleška, ředitel českého zastoupení Toyoty, a doplňuje: „Lidé jsou z tohoto crossoveru nadšení a velmi se o něj zajímají. Svoji atraktivitu a zároveň dostupnost potvrdila Toyota C-HR i svým postupem mezi sedm finalistů evropské ankety Car of the Year.“

V základní výbavě najdete například LED světlomety pro denní svícení, adaptivní tempomat, sedm airbagů nebo vyhřívaná zpětná zrcátka. Dále pak i 17 palcová kola či manuální klimatizaci. V útrobách bude pracovat infotainment Toyota Touch 2.

Poprvé jsme se s Toyotou C-HR mohli potkat na pařížském autosalonu a už nyní se těšíme, až tento model budeme moci otestovat.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze