Toyota začíná v Evropě vyrábět hybridní převodovky

3
Toyota začíná  v Evropě vyrábět hybridní převodovky
  • V Polsku se budou vyrábět převodovky do modelu Corolla Hybrid a C-HR Hybrid
  • Toyota chce do roku 2030 prodat přes 5,5 milionů elektrifikovaných automobilů ročně

Toyota včera ve svém polském závodu ve Wałbrzychu zahájila výrobu čtvrté generace hybridních převodovek. Tento polský závod je první mimo asijský kontinent, kde se tento typ hybridních převodovek vyrábí.

Montovat se budou do modelů Corolla Hybrid a Toyota C-HR Hybrid. Začíná tím první fáze zavádění hybridních technologií Toyoty a nové podvozkové architektury TNGA (Toyota New Global Architecture) do polských výrobních závodů.

Polský závod je prvním závodem Toyoty mimo asijský kontinent a druhým závodem mimo území Japonska, kterému byla výroba technologicky náročných hybridních převodovek svěřena. Hybridní převodovky využívají synergické spolupráce elektromotoru a spalovacího motoru. Ústrojí je klíčovou součástí hybridního pohonu od Toyoty.

V roce 2000 jsme v Evropě prostřednictvím našeho prvního hybridu zahájili evropskou cestu elektrifikace. Dnes zde hybridní pohon využívá prakticky každý druhý vůz od nás a prodeje našich hybridů neustále rostou. Hybridní technologie jsou klíčovým prvkem, kterým se lišíme od ostatních,“ říká Johan van Zyl, prezident a generální ředitel Toyota Motor Europe.

Toyota chce prodávat celosvětově do roku 2030 přes 5,5 milionů elektrifikovaných vozidel ročně včetně jednoho milionu vozidel s nulovými emisemi.

Diskuze ke článku
Stichi
pár Hybridů od Toyoty jsem řídil, ve městě OK systém funguje dobře, auto jezdí na elektrický pohon a téměř nepoužívá spalovací motor, díky tomu má auto v městském režimu výbornou spotřebu paliva. Jenže situace se dramaticky mění jakmile potřebujete od vozu výkon,spalovací motor se nesmyslně točí u omezovače a zrychlení tam prostě není, auto nejede a spotřeba dramaticky roste.Není tak problém jezdit s RAV 4 klidně za 14 litrů benzínu.
Peppa
Hybridní převodovky budou v hybridní továrně vyrábět hybridní zaměstnanci a budou za to dostávat hybridní plat :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze