Společnost HERE posune komunikaci mezi vozy na vyšší úroveň. Jak toho docílí?

Společnost HERE posune komunikaci mezi vozy na vyšší úroveň. Jak toho docílí?
  • Základem je sběr dat ze senzorů
  • Data ze senzorů si bere od vozů Audi, BMW a Mercedes
  • Už nyní společnost HERE shromažďuje miliardy GPS bodů

Komunikace je základem každé dobré společnosti i vztahu a do budoucna se bude jednat i o důležitou součást našich automobilů a dopravy jako takové. Další krok směrem k budoucnosti udělala společnost HERE, která mimo jiné pracuje na mapových podkladech.

Navigace HERE jako první na trhu integruje data ze senzorů vozidel, a to těch značky Audi, BMW nebo Mercedes-Benz. To povede k daleko přesnějšímu určení polohy dopravní nehody či jiných komplikací na silnici.

Doprava v reálném čase bude pokrývat více než 60 zemí. Ve 30 z nich bude aplikace umět i poslat notifikaci a upozornit tak řidiče na nějaký silniční problém. Například když automobil začne více brzdit, jiný se to dozví s předstihem

„Jedná se o první dopravní službu na světě, která sdružuje údaje v reálném čase ze senzorů jednotlivých vozidel v rámci konkurenčních značek. To vše představuje významný krok k zajištění větší bezpečnosti na silnicích,“ uvedl Ralf Herrtwich, viceprezident divize automobilového průmyslu v HERE Technologies.

HERE nyní posbírá až miliardu dat z GPS každý den. Nově bude k dispozici i dalších několik milionů dat ze senzorů vozidel. To by mělo začít fungovat u všech automobilek v roce 2018.

Firma HERE už nyní denně shromažďuje miliardy GPS bodů a sleduje přes 100 různých informačních kanálů s informacemi o dopravě nebo nehodách, aby disponovala co nejrobustnější databází pro podporu služby HERE Real-Time Traffic. Taky sbírá data z milionů vozů Audi, BMW a Mercedes. Společnost v příštích letech očekává nárůst vozů coby zdrojů informací. Pro ještě lepší služby HERE rychle expanduje mezi populární vozy, aby zdrojů dat bylo co nejvíce.

Zdroj: here.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze