Mercedes si bezdrátově nabijete již příští rok

Mercedes si bezdrátově nabijete již příští rok
Fotografie: ČEZ
  • Hybridní Mercedes můžete nabíjet maximálně 11 kW, bezdrátové nabíjení bude omezeno na 3,6 kW
  • Daimler na technologii spolupracoval s automobilkou BMW a společností Qualcomm

Bezdrátové nabíjení se díky chytrým telefonům pomalu stalo běžnou součástí našich životů. Pravděpodobné je, že s příchodem nového modelu iPhonu se dočkají i uživatelé právě tohoto zařízení. A jak se má situace u automobilů?

Mercedes bezdrátové nabíjení

Bezdrátové nabíjení už dříve ukazoval Daimler, který podle nynějších informací chce tuto featuru uvést na trh už příští rok. Načasování by tak odpovídalo příchodu faceliftovaného Mercedesu třídy S s hybridním pohonem. Postupem času jistě podporu Mercedes rozšíří i na další hybridní modely.

Mercedes na této technologii spolupracuje s BMW a také se společností Qualcomm. Cílem je vyvinout spolehlivou technologii, která majitelům dobije jejich hybridní Mercedes bez nutnosti zapojovat kabel do zásuvky.

Momentálně můžete Mercedes nabíjet maximálně 11 kW. Bezdrátové nabíjení bude zpočátku omezeno na výkon 3,6 kW. Nabíjení tak bude trvat daleko déle než přes kabel, a to musíme zohlednit i větší ztráty, kterým se nevyhneme.

Bezdrátové nabíjení je dalším krokem k větší pohodlnosti a smysluplnosti hybridních modelů. Upřímně si nedokážu představit, že po celé Praze bude toto nabíjení integrováno do parkovacích míst, ale ve vaší garáži a brzy jistě i v obchodní centrech to vše dává smysl.

Zdroj: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze