Hyundai věří, že budoucnost čelního skla je v promítání různých informací

1
Hyundai věří, že budoucnost čelního skla je v promítání různých informací
  • Své holografické řešení Hyundai prezentuje na právě probíhajícím veletrhu CES v Las Vegas
  • Na čelní sklo se v reálném čase budou vykreslovat navigační pokyny a další důležité informace

Ani Hyundai nechybí na veletrhu CES v Las Vegas. Za mořem ukazuje nejen svého „obojživelníka“, který by v budoucnu mohl zachraňovat lidské životy, ale prezentuje také holografický head-up displej.

Hyundai hologracký head-up displej

Hyundai na nové technologii head-up displeje pracuje se společností WayRay. První model, který by tuto technologii mohl dostat, je Genesis 80. V praxi to vypadá tak, že informace se vám promítají nikoli pouze na malý prostor na předním okně, ale prakticky na celé přední sklo, a to rovnou ve 3D. Navigace by vám tak přesně na silnici „namaluje“, kudy přesně máte jet.

Hyundai věří, že díky této technologii by řidiči více sledovali cestu. Nemuselo by se koukat na kapličku přístrojů nebo displej infotainmentu. Veškeré údaje by se vykreslovaly v reálném čase, tedy jakmile by byly potřeba vidět, viděli byste je.

Něco podobného má například Mercedes ve třídě A. Ten šel cestou rozšířené reality zobrazené na displeji infotainmentu, kdy vám virtuální šipka ukazuje, jakým směrem máte z kruhového objezdu vyrazit ven, abyste pokračovali dle plánu. Ať už jedna nebo druhá cesta jsou určitě budoucností. Dnes není potřeba koukat ani na otáčky motoru. Spousta lidí chce sednout a vyrazit a jediné, co je zajímá, je směr cesty a rychlost.

Budoucnost je v tom, že sklo bude prostorem pro využívání různých informací a aplikací, které běžně používáme,“ říká ředitel inovací Hyundai Yunseong Hwang.

Diskuze ke článku
Satan
Tak to už se nebude muset čumět do mobilů na displej a můžete si psát na čelním skle. Nebo pro kamioňáky na péčko :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze