Auto si samo zajede k nabíječce a po dobití se přeparkuje, plánují Hyundai a Kia

Auto si samo zajede k nabíječce a po dobití se přeparkuje, plánují Hyundai a Kia
  • Pro technologii, kterou automobilky Kia a Hyundai plánují, bude potřeba autonomní řízení čtvrté úrovně
  • I z toho důvodu se autonomní parkovaní nedostane na trh dříve jak v roce 2025

Přijedete do obchodního centra, zaparkujete a jakmile auto zamknete, dorazí vám notifikace, že baterie vašeho elektromobilu, popřípadě plug-in hybridu je vybitá. Přes chytrý telefon povolíte autu, aby se autonomně zajelo do garáží v obchodním centru nabít. Jakmile se auto nabije, zaparkuje jinde a uvolní místo jiným vozidlům. Že je to hudba vzdálené budoucnosti? Možná ano, ale Hyundai v kooperaci s automobilkou Kia na těchto systémech již pracují.

Zmíněné automobilky si uvědomují, že ne vždycky musí být místo pro bezdrátové nabíjení volné. Pracují tedy na systému, který by zvládl váš vůz autonomně přeparkovat, jakmile se parkovací místo s bezdrátovým nabíjením uvolní, zatímco vy běháte po nákupech. To vše má auto zvládnou díky neustálé komunikaci automobilu, parkovacího místa s bezdrátovým nabíjením a také s parkovištěm v obchodním centru jako takovým.

Hyundai a Kia plánují tuto technologii nabídnout zákazníkům okolo roku 2025. V tu dobu by auta už měla zvládat autonomní řízení čtvrté úrovně. Ta bude pro autonomní přeparkovávání nezbytná.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze