Hotovo, podepsáno! BMW a Daimler budou spolupracovat na autonomním řízení

Hotovo, podepsáno! BMW a Daimler budou spolupracovat na autonomním řízení
  • Zástupci obou společností včera podepsali dohodu o spolupráci
  • Týká se vývoje nové generace technologie pro asistenční systémy
  • Cílem spolupráce je co nejrychlejší uvedení nové technologie na trh

Dva velcí giganti v podobně BMW a Daimleru spojují síly a budou společně pracovat na co nejlepším systému autonomní jízdy. Zástupci obou společností včera podepsali dohodu o dlouhodobé strategické spolupráci, která se zaměří na společný vývoj nové generace technologií pro asistenční systémy, automatizovanou jízdu na dálnicích a automatizované parkování. Dále jsou plánována další jednání s cílem rozšířit spolupráci na vyšší úroveň automatizace v městských oblastech a centrech měst.

Autonomní BMW řady 5

Hlavním cílem spolupráce je rychlé uvedení technologie na trh, které by se mělo od roku 2024 uplatnit v osobních vozech určených pro běžné zákazníky. Obě společnosti budou tyto technologie implementovat nezávisle na sobě. Ve rámci kooperace bude spolupracovat více než 1 200 odborníků, často ve smíšených týmech. Vývojové týmy budou sídlit především v BMW Group Autonomous Driving Campus v Unterschleissheimu nedaleko Mnichova a současně ve vývojovém centru Mercedes-Benz Technology Centre v Sindelfingenu i Daimler Testing and Technology Centre v Immendingenu.

BMW Group pracuje na systémech vysoce automatizované jízdy od roku 2006 a vytvořilo univerzální platformu propojující specialisty na jednotlivé dílčí technologie, dodavatele a výrobce originálních dílů. V roce 2017 byl uveden do provozu kampus pro autonomní jízdu Autonomous Driving Campus v Unterschleissheimu severně od Mnichova, což vedlo ve spolupráci s partnery k industrializaci a rozšíření technologie.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze