Holografická navigace se díky Hyundai může objevit už za dva roky

5
Holografická navigace se díky Hyundai může objevit už za dva roky
  • Systém holografického zobrazování s rozšířenou realitou vylepší zážitky zákazníků z cestování automobilem
  • Společnost rozšíří využití technologie rozšířené reality nad rámec navigačního systému
  • Partnerství Hyundai a WayRay urychlí příchod nové generace síťově propojených vozidel
  • Strategická investice podpoří vývoj revolučních technických inovací značky Hyundai, které přispějí k realizaci její vize budoucí mobility

Automobilky, to dnes nejsou jenom auta. Prakticky každá automobilka dnes investuje i do jiných směrů, ať už jde o různé technologie, systémy a tak podobně. Třeba jako Hyundai Motor Company, která uskutečnila novou strategickou investici do švýcarského technologického start-upu WayRay AG s cílem urychlit vývoj navigačního systému s holografickým zobrazováním rozšířené reality pro budoucí vozidla. Nová technologie by se mohla objevit ve výbavě velkosériově vyráběných vozidel již v roce 2020. Toto partnerství pomůže značce Hyundai realizovat svou vizi budoucí mobility a řidičům poskytne zcela novou užitnou hodnotu díky propojení nejmodernější technologie zobrazování s informačními a zábavními systémy vozidel.

WayRay má pozoruhodné know-how ve vývoji hardwaru i softwaru pro systémy holografického zobrazování s rozšířenou realitou. Spolupráce mezi společnostmi Hyundai a WayRay nám pomůže vytvořit zcela nový ekosystém, který využije technologii rozšířené reality pro vylepšování nejen navigačních systémů, ale také k vytvoření platformy s rozšířenou realitou pro chytrá města a chytrou mobilitu, což jsou nové oblasti obchodního zájmu společnosti Hyundai Motor Group, které poskytnou inovativní zákaznické zážitky,“ řekl Dr. Youngcho Chi, výkonný viceprezident společnosti Hyundai Motor Group odpovědný za inovace.

Široká promítací zóna umožňuje zobrazovat více virtuálních objektů v komfortní vzdálenosti pro oči řidiče. Systém nemá žádné omezení z hlediska rozměrů zobrazení a dokáže obraz promítat po celé ploše čelního okna. Technologii lze použít i pro boční okna vozidla, což umožní nabízet cestujícím různé informační a zábavní služby. V současnosti neexistuje jiná technologie, která by se vyznačovala takovými parametry. V budoucnosti bude tato technologie moci zobrazovat řidičům další informace o okolí, a to v kombinaci s technologií autonomní jízdy ve vozidlech intenzivně síťově propojených se silnicí a okolními vozidly.

Společnost WayRay byla založena v roce 2012 a rychle se stala v globálním měřítku vedoucí technologickou společností v oblasti vývoje holografických systémů s rozšířenou realitou. Společnost má sídlo ve Švýcarsku a v Rusku provozuje výzkumné a vývojové centrum.

Jako technologická společnost se snažíme vytvářet zásadní inovace, které dalece přesahují horizont holografických displejů s rozšířenou realitou a nových uživatelských rozhraní,“ řekl Vitaly Ponomarev, generální ředitel společnosti WayRay. „Jsme hrdí, že jsme oceňováni jako spolehlivý partner, který splňuje vysoké standardy investorů, jakým je Hyundai.“
Diskuze ke článku
Václav
To vážně? To už mi přijde jako scifi. Jde vidět, že technologie jdou neskutečně dopředu. Hlavně smekám před Hyundai, jelikož s tím přišli opět oni. Poslední dobou je to samý skvělý nápad za nápadem.
Libor
To jsem zvědavý, jak to bude vypadat v praxi. Velice se mi líbí přístup Korejců, to co poslední dobou předvádí je neskutečné :-)
MastaBlasta
co ty kluci šikmooký ještě nevymyslej, klobouk dolů teda jako
Ctiborek
Vypadá to tak futuristicky, ale hyundai má našlýpnuto ve vývoji a věřím, že se tohle stane brzo skutečností!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze