Ledy se hnuly. Google Mapy budeme moci používat i v CarPlay

1
Ledy se hnuly. Google Mapy budeme moci používat i v CarPlay
  • Apple bude podporovat v CarPlay nejenom Google Mapy, ale i jiné navigace třetích stran
  • Apple Mapy nejsou moc populární, a tak jde o velmi vítaný krok

Infotainment systémy jsou rok od roku propracovanější a neustále nám nabízejí jednodušší ovládání, mnoho funkcí a tak podobně. Nemusíte však vždy nutně využívat infotainment od automobilky – sáhnout můžete po Android Auto nebo Apple CarPlay. A právě systém od společnosti Applu dostane zásadní novinku, která spoustě lidem chyběla – možnost používat jiné navigační aplikace.

Apple CarPlay

Chcete-li dnes používat CarPlay, pak se musíte opřít o mapy od Applu. Google Mapy, Waze či jiné aplikace jednoduše nelze v tomto režimu spustit. Na jednu stranu to dávalo smysl, ale na stranu druhou by si Apple měl uvědomit, že Google Mapy jsou propracovanější. Nejspíše i takto někdo v Applu přemýšlel a se včerejším představením iOS 12 Apple potvrdil, že CarPlay dostane podporu Google Map, Waze a dalších navigací od třetích stran.

Třeba jde jen o pouhý začátek a Apple bude postupně povolovat i přístup dalším aplikacím od jiných vývojářů. Poté by se z CarPlay stala daleko použitelnější alternativa k infotainmentům od automobilek, ačkoli v České republice nebude kvůli absenci Siri v češtině nikdy zážitek z používání takový.

Diskuze ke článku
Dandy
Tak v tom případě jsem neudělal zbytečně toto rozšíření: https://www.2din.cz/autoradia-rozsireni-o-carplay-android-auto/ :D To jsem vážně rád :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze