Audi Q7 má bezdrátové CarPlay. Konečně jde o spolehlivý a použitelný systém

Audi Q7 má bezdrátové CarPlay. Konečně jde o spolehlivý a použitelný systém
Fotografie: Patrik Svatoš, fdrive.cz
  • Audi Q7 není prvním vozem, které nabízí bezdrátové CarPlay
  • První zkušenost v BMW X5 však bylo jedno velké zklamání
  • Pro využívání stačí telefon spárovat s infotainment systémem

Audi Q7 není prvním autem na trhu, které podporuje bezdrátové Apple CarPlay. Vozů, které tuto technologii přinášejí, je rok od roku více, ale stále byste je napočítali na prstech obou rukou. Poprvé jsem si bezdrátové CarPlay vyzkoušel v BMW X5, ale upřímně jsem byl zklamaný. Spojení se totiž neustále odpojovalo. Třeba ale vše následná aktualizace infotainmentu vše opravila.

Apple CarPlay se dá konečně používat. Co je nového?

Na stejný systém u konkurenční automobilky jsem se těšil, ale zároveň lehce obával, že to bude podobný příběh. Opak byl však pravdou. Od prvního spárování telefonu vše fungovalo bez jediného problému. Bezdrátové CarPlay funguje tak, že si prvně musíte spárovat váš iPhone s infotainment systémem. Ten vás nejdříve vyzve k zadání kódu a poté automaticky rozezná, že využíváte iPhone a nabídne vám k využívání právě CarPlay.

Po zvolení Apple CarPlay vás Audi upozorní na datový tok mezi vaším iPhonem a automobilem, poté už můžete CarPlay využívat. Důležité je zmínit, že nemusíte mít iPhone položený na bezdrátové podložce. Můžete ho mít kdekoli. Byla jen otázka času, kdy bezdrátové řešení automobilky musejí uvést na trh.

Apple CarPlay je nyní již daleko použitelnější systém, než tomu bylo pár let zpátky. Stále je co zlepšovat, ale osobně jsem prakticky přestal využívat jednotlivé systémy automobilek a důvěřuji právě Apple CarPlay.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze