Apple CarPlay dostane celou řadu nových funkcí

3
Apple CarPlay dostane celou řadu nových funkcí
  • Nová verze přinese přehlednější prostředí
  • Řidič si snadno vybere z hudebního alba uloženého v telefonu
  • Bude si moci zrcadlit třeba i navigaci třetí strany

iOS, to nejsou jen mobilní telefony a tablety, ale také rozhraní CarPlay do automobilů, díky kterému si může řidič jednoduše zrcadlit a ovládat své Apple zařízení přímo na obrazovce vozu. Apple představil CarPlay již v roce 2014 a nyní ohlašuje příchod největší aktualizace, jaká tu kdy pro tento režim byla.

Apple CarPlay

CarPlay od Applu přijalo poměrně rychle značné množství výrobců automobilů. Podle samotného Applu je dnes touto funkcí vybaveno 90 % prodaných vozů ve Spojených státech a 75 % vozů prodávaných ve zbytku světa.

Apple pro CarPlay vydal od jeho vydání jen několik významnějších aktualizací, ovšem nový update by měl tento režim posouvat na zcela novou úroveň. Novinka představená v rámci události WWDC2019 přináší přepracované zobrazení na přístrojovém panelu vozu a nabízí řadu užitečných informací. Kromě HomeKit zařízení zobrazuje na jedné obrazovce i hudební přehrávač a notifikace. Oproti původní grafické podobě, která využívala ikony iOS, je nová grafika přehlednější a modernější.

Apple CarPlay

Další novinky se týkají funkcí pracující s polohou telefonu. Díky tomu může řidič prostřednictvím CarPlay například otevírat garážová vrata v momentě, kdy se vrací domů. Nová aplikace pracující se záznamy z kalendáře telefonu umožní zobrazovat nadcházející události, aniž by bylo nutné brát do ruky telefon.

Jak informuje web tomsguide.com, asi největší radost budou mít uživatelé z přepracovaného přehrávání hudby, které nyní nabídne lepší vizualizaci hudebních alb a jejich snadný výběr. Apple CarPlay začne navíc spolupracovat i s aplikacemi třetích stran, takže bude možné na obrazovku vozu zrcadlit například navigaci Waze či hudební aplikaci Pandora.

Diskuze ke článku
Tomáš
Navigace třetích stran lze používat v Carplay již od loňského roku. Včetně Waze.
Murphy
Ví někdo, kdy bude siri umět česky? :)
Janka
Preco ČEZ ma iba čipy?Nemozem cestovat cez čechy lebo čip je drahy na par jazd mesačne.Chcem platit kartou.Čo je na tom tazke to urocit?Nestači ze maju malo stanic?POMÔŽTE.vdaka

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze