Sygic na Mobile World Congressu v Americe předvedl integraci svých map do Apple CarPlay

Sygic na Mobile World Congressu v Americe předvedl integraci svých map do Apple CarPlay
Fotografie: sygic
  • Sygic GPS Navigation a Sygic Car Navigation budou během několika málo dnů dostupné pro režim CarPlay v nejnovější verzi iOS
  • Navigaci Sygic používá 200 milionů lidí po celém světě
  • Sygic je rovněž první navigační společností, která přináší off-line mapy do Apple CarPlay

Sygic, přední světový poskytovatel GPS navigací s off-line mapami, oznámil, že jeho aplikace Sygic, kterou používá 200 milionů lidí po celém světě, se stane součástí Apple CarPlay. Toto oznámení učinil generální ředitel společnosti Martin Strigač na kongresu Mobile World Congress Americas v Los Angeles. Sygic je rovněž první navigační společností, která přináší off-line mapy do Apple CarPlay.

Jak asi víte, tak CarPlay funguje tak, že po připojení se určité aplikace zobrazí na displeji infotainmentu auta. Apple si ale sám vybírá, o jaké aplikace půjde. Rozhodnutí tedy není na vás. Do nedávné doby takto bylo možné používat pouze aplikace od společnosti Apple. Nedávno však přišla podpora aplikace WhatsApp.

Sygic v CarPlay

Každý den přibližně 660 000 lidí v USA použije telefon během řízení, což má za následek 1,6 milionu nehod ročně, jak dokládají statistiky Národního bezpečnostního úřadu. Společnost Sygic nyní učinila výrazný krok při omezování četnosti těchto nehod tím, že využívá technologie automobilové konektivity a tím významně snižuje nežádoucí rozptylování řidiče.

K tomu, že od roku 2014 provádíme ojedinělý vývoj v oblasti technologie automobilové konektivity, máme důvod,“ uvedl generální ředitel společnosti Sygic Martin Strigač na MWC Americas. „Považujeme ji totiž za mnohem bezpečnější způsob ovládání navigačních aplikací během jízdy než z mobilních telefonů. Nejnovější integrace s Apple CarPlay umožní milionům uživatelů po celém světě používat navigaci a přitom bezpečně řídit své vozidlo.“

Mezi některé bezpečnostní prvky aplikací Sygic, které jsou nyní k dispozici v Apple CarPlay, patří pokročilá upozornění na změny povolené rychlosti, prediktivní plánování trasy s funkcí prognózy dopravních zácp, asistent pro jízdu v pruzích, který řidičům umožňuje bezpečnější přejíždění mezi jízdními pruhy, hlasová navigace a dopravní informace v reálném čase aktualizované v intervalu dvou minut.

Konektivita CarPlay bude k dispozici u Sygic GPS Navigation a Sygic Car Navigation během několika málo dnů pro nejnovější verzi iOS.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze