WhatsApp dostal aktualizaci a jako první cizí aplikace míří do Apple CarPlay

 WhatsApp dostal aktualizaci a jako první cizí aplikace míří do Apple CarPlay
  • WhatsApp bude na domovské obrazovce, díky čemuž budete mít přehled o tom, zda vám někdo píše
  • V České republice CarPlay nedává moc velký smysl, i pokud ovládáte angličtinu
  • Aplikace jako Google Mapy či Waze v CarPlay nečekejte

Uživatelé Apple CarPlay budou mít možná důvod k oslavám, minimálně pokud mezi jimi často používané aplikace patří WhatsApp. Apple s trochou nadsázky vzal tuto aplikaci na milost a zařadil ji na seznam aplikací, které najdete v CarPlay.

Apple CarPlay

Systému, za kterým stojí americký gigant Apple, jsme se podrobně věnovali a naším závěrem je, že v našich končinách prakticky nedává smysl. I když budete umět dobře anglicky, říkat Siri, ať zavolá Břéťovi Příhodovi, není nejlepší nápad.

Na úvodní obrazovce CarPlay tak bude k dispozici i WhatsApp. Budete mít tedy přehled, když vám bude někdo psát. CarPlay, potažmo Android Auto, mají velký prostor nabídnou uživatelům zajímavé možnosti. Zdá se nám ale, že ani pro jednu ze společností to není velká priorita.

Třeba se mýlíme a jsme svědky důležitého milníku, od kdy CarPlay brzy umožní používat i jiné aplikace. Avšak ty, které bychom my v CarPlay rádi viděli, většinou vlastní konkurenční Google a těžko říct, zda by je Apple povolil. Na takové Google Mapy či Waze si tedy s největší pravděpodobní můžeme nechat zajít chuť.

Apple CarPlay

Zdroj: slashgear.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze