Hyundai plánuje pod hlavičkou divize N nové elektrické modely

9
Hyundai plánuje pod hlavičkou divize N nové elektrické modely
  • Rodina výkonných modelů N automobilky Hyundai se rozroste o elektrické verze
  • Hyundai tak plánuje rozšířit nejen modelovou řadu, ale také flotilu svých elektromobilů

Automobilka Hyundai má velké plány. Představit chce minimálně dva vozy řady N performance, které by mohly být i elektrické. Hyundai i30 Fastback N by měl debutovat v říjnu na autosalonu v Paříži. Do konce roku by se již v Evropě mohl začít i prodávat. Bude to již třetí model řady N od Hyundai v posledním roce. Albert Biermann, šéf testovacího oddělení, řekl, že se připravuje i čtvrtý model, na jehož vývoj jsou již vyčleněny peníze. Mělo by se jednat o SUV. Automobilka by však mohla mezitím představit ještě jeden model, takže řada N by se mohla rozrůst dokonce až na 5 vozidel. Model i30 Fastback N původně plánovaný nebyl, ale když ho šéf designu automobilky Peter Schreyer ukázal Biermannovi, vše se změnilo. V jeho očích se jedná o model, který perfektně pasuje do modelové řady a výkonnější verze je určitě přínosem.

Když se podíváme na automobily řady N do budoucna, musíme myslet i na elektrifikaci. Určitě přineseme i elektromobil. Kdy? To ukáže čas a okolnosti. Máme například model Ioniq, který bychom mohli modernizovat, nebo přinést i nový model s vyšším výkonem. Samozřejmě elektrický,“ nechal se slyšet Biermann.

Diskuze ke článku
Filip Malý
Mám Hyundai rád, už jen proto, že se fakt nebojí jít do všeho naplno. Auta jsou zajímavá a propracovaná do detailu což je naprosto famozní.
Aleš
Takže N elektrické výkonné verze. Bravo.
Rostislav M.
Elektrické vozy, které budou mít pěkný výkon? Tak to držím palce! Tady jde vidět, která automobilka patří k těm nejlepším :)
Dejv
Nejen, že Hyundai patří ke špičce co se týče elektrovozů, ale ještě jim přidá solidní výkon? To jsem opravdu zvědav! Jde vidět, že se toho nebojí !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze