Chytrá helma motorkářům zpříjemní jízdu hlasovým ovládáním a AR infotainmentem

Chytrá helma motorkářům zpříjemní jízdu hlasovým ovládáním a AR infotainmentem
  • Helmy Jarvish nabídnou podporu Google Asistenta, Siri i Alexy
  • Nejvybavenější verze má pro jezdce připravenou rozšířenou realitu
  • Obě se dostanou na Kickstarter v roce 2019

Kvalitní helma bezpochyby patří mezi základní vybavení každého motorkáře. V případě společnosti Jarvish padlo rozhodnutí obohatit karbonovou helmu o několik zajímavých funkcí navíc, které promění obyčejnou ochranou pomůcku v chytrého společníka.

Milovníky jednostopých vozidel jistě potěší přítomnost speciální technologie, která redukuje okolní hluk, i 360stupňové přední i zadní kamery integrované v helmě. Opravdový „wow efekt“ se ale dostaví, až když si jezdec nasadí helmu na hlavu. Uvnitř ho totiž přivítá hned několika chytrých asistentů, kteří dohromady zvládnou více než 15 000 různých povelů. Na palubě se setkáte s Alexou i Siri. Pokud by vám to bylo málo, můžete vyslovit i kouzelné slůvko „OK Google“.

Jarvish helma

Zájemci dostanou na výběr ze dvou verzí této technologiemi nabité helmy. Levnější varianta Jarvish X nabídne za cenu 799 amerických dolarů (přibližně 21 600 korun i s daní) všechny zmíněné technologie a objeví se na crowdfundingové platformě Kickstarter již v lednu 2019.

Dražší verze Jarvish X-AR jde ještě o krok dále a kromě zmíněných funkcionalit do helmy přidá podporu rozšířené reality. V helmě tedy bude ukrytá jakási obdoba . Díky tomu bude mít jezdec vždy přehled o rychlosti, počasí, telefonních hovorech atd.. Díky AR může rovněž sledovat navigaci nebo záběry ze zadní kamery. Zájemci si však budou muset připravit astronomických 2 599 dolarů (zhruba 70 tisíc korun i s daní). Na Kickstarteru se vybavenější verze objeví v druhé polovině roku 2019.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze