BMW pro propagaci své nové hlasové asistentky vtipně využilo Monu Lisu

BMW pro propagaci své nové hlasové asistentky vtipně využilo Monu Lisu
  • Slavný obraz namaloval v 15. století Leonardo Da Vinci
  • Prvním modelem, který hlasového asistenta dostane, je nové BMW řady 3

Propagaci mohou automobilky pojmout různorodě. Jednou zajímavou cestou se vydalo BMW. Mona Lisa, která je nejslavnějším dílem Leonarda Da Vinci, svým tajemným úsměvem okouzluje milovníky umění již více než 500 let. Snad každého, kdo se na ni podívá, napadnou mnohé otázky. Kdo to je? Jaký má k mistrovi vztah? Proč má tak mužské rysy?

Ale jak to všechno souvisí právě s BMW? Automobilka před pařížskou budovou Centre Georges Pompidou vtipně poukazovalo, co všechno nový inteligentní asistent zvládne. Kolemjdoucí mohou obrazu Mony Lisy pokládat různé otázky a současně se o ní dozvědět zajímavé informace.

Každý, kdo si chtěl s Monou Lisou popovídat, tak mohl učinit od 1. do 3. října na uvedeném místě v centru Paříže. Tato událost byla součástí prezentace BMW Group na pařížském autosalonu „Mondial de l’Automobile 2018“. Zatímco návštěvníci Louvru jsou často překvapeni, jak malá ve skutečnosti Mona Lisa je, její mluvící verze naopak zaujme svojí velikostí. Na výšku má celá instalace využívající LED displej 10 metrů a na šířku 7,5 metrů. Celá konstrukce, odhalená v pondělí po čtyřech dnech stavby, vážila 36 tun.

Zásluhou sledování pohybů obličeje mohla Mona Lisa, zobrazovaná na LED displeji s plochou 75 metrů čtverečních, hýbat obličejem i rukama a současně byla schopná odpovídat na otázky, které kolemjdoucí kladli do mikrofonu. Velká dáma mluvila francouzsky, anglicky a německy. Ukázalo se, že má ráda automobily, zejména pak nové BMW řady 3 Sedan, které přichází s integrovanou novinkou v podobě Inteligentního osobního asistenta představeného na probíhajícím pařížském autosalonu.

Instalace BMW Mona Lisa přenáší ikonu světové kultury do 21. století a vytváří platformu pro nový BMW Inteligentní osobní asistent. Výsledkem je jasná ukázka toho, jak inovativní funkce a hlasoví asistenti mohou změnit svět a interakci mezi lidmi a stroji,“ vysvětluje Stefan Ponikva, který v BMW Group zodpovídá za akce a účast BMW na autosalonech. „BMW Group již mnoho desetiletí udává trendy v oblastech konektivity a intuitivnosti obsluhy. BMW Inteligentní osobní asistent zcela nově definuje jízdní zážitky a vzájemnou interakci s vozidlem.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze