Škoda Auto rozšiřuje nabídku jazyků pro asistentku Alexu. Čeština se však nekoná

7
Škoda Auto rozšiřuje nabídku jazyků pro asistentku Alexu. Čeština se však nekoná
  • Hlasový asistent od Amazonu bude od října 2018 komunikovat ve francouzštině
  • Anglický a německý jazyk budou již brzy dostupné po celém světě
  • Spojení s vozem může probíhat z domova pomocí reproduktoru Amazon Echo
  • Komunikace na dálku je možná i přes chytrý telefon s příslušnou aplikací

Řidiči vozů Škoda budou moci již brzy komunikovat se svým vozem pomocí hlasového asistenta Alexa od Amazonu ve francouzském jazyce. Po německém a anglickém jazyce zavede společnost Škoda Auto třetí jazyk přesně v okamžiku zahájení pařížského autosalonu v říjnu 2018. Aplikace Škoda Connect Alexa Skill, která propojí Alexu se službami Škoda Connect, bude také dostupná po celém světě.

Pomocí aplikace Škoda Connect Alexa Skill nabízí Škoda svým zákazníkům pohodlnější způsob komunikace s vozem. Komunikace je možná z domova přes reproduktor Amazon Echo nebo na dálku odkudkoliv díky aplikaci Alexa v chytrém telefonu.

Přístup k informacím o vozidle je možný u všech vozů Škoda, které mají služby Škoda Connect a jsou připojeny k internetu pomocí SIM karty. Podmínkou k používání funkce Alexa je založený účet na Amazonu, přes který se aplikace Škoda Connect Alexa Skill aktivuje. Vlastník vozidla musí tento účet propojit s vlastním uživatelským účtem Škoda Connect.

Zda se v dohledné době dočkáme i češtiny není jasné. I konkurence, která nabízí podobné služby, zatím podporu češtiny nenabízí a lépe na tom není ani samotný Google či Apple – ani s Google Asistentem či se Siri si česky nepopovídáte.

Diskuze ke článku
Mirek Volman
Tak hlavně že čeština chybí. To mě prostě štve, Vás ne? Je to náš koncern a čeština nikde? Tímhle mě prostě škodovka dost vytočila, co Vás?
Karel Malý
Sliby chyby, klasika u škodovky.Mě už u nich nic nepřekvapí. Poslední roky jim to fakt nejde, kvalita aut otřesná a auta jsou stále to samé.
Bernard
Nemyslim si, že by se měla škodovka ještě montovat od nějakých hlasů.. kdyby se sosutředila raději na své vozy a vymyslela konečně nějaký pořádný motory, který nebudou tříválce s litrem, udělaj lépe..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze