Android Auto konečně bezdrátově, přibyl také Google Asistent

Android Auto konečně bezdrátově, přibyl také Google Asistent
  • Na veletrhu CES Las Vegas jsme vyzkoušeli nejnovější verzi Android Auto
  • Přibyla bezdrátová konektivita přes Wi-Fi a Google Asistent
  • Google pracuje také na podpoře Full HD rozlišení a variabilním poměru stran displeje

Google v Las Vegas konečně ukázal bezdrátové Android Auto, na které jsme tak dlouho čekali. Funguje skrze Wi-Fi a kvalita obrazu a rychlost je stejná jako v případě kabelového připojení, tedy 720p. Telefon se připojí k palubní Wi-Fi a automaticky se spustí streamování. Přibyla také možnost připojení více telefonů a možnost jejich jednoduchého přepínání. To se hodí například pokud chce více lidí přehrávat hudbu. Na CESu jsme bezdrátové připojení vyzkoušeli v palubní jednotce Pioneer a vše fungovalo spolehlivě a rychle stejně jako při kabelovém připojení.

Google Asistent i v autě

Velkou novinkou je pak integrace všudypřítomného Google Asistenta, který umí prakticky to samé, jako například stejný asistent v reproduktoru Google Home. Můžete skrze něj zadávat cíle do navigace, ovládat hudbu nebo telefon, ale i mnohé další – ptát se na počasí, dát pokyn k vypnutí světel nebo snížení teploty doma až po vědomostní otázky nebo si nechat přečíst SMS a e-maily. Pro vše stačí říct jen to kouzelné „Hey Google“.

Nová verze bezdrátového Android Auto s Google Asistentem už je plně k dispozici, nyní záleží pouze na automobilkách, jak rychle novinku integrují. Už letos bychom se však prvních vozů mohli dočkat. Google také pracuje na zvýšení rozlišení u drátového i bezdrátového propojení na Full HD a přizpůsobení uživatelského rozhraní vyššímu rozlišení. Ve vývoji je také podpora displejů s různým poměrem stran, zejména jako reakce na výrazně širokoúhlé nebo naopak na výšku orientované displeje. Tyto novinky by měl Google také uvést už letos.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze