Škoda Auto rozšiřuje služby Škoda Connect, nejen pro elektrifikované vozy

1
Škoda Auto rozšiřuje služby Škoda Connect, nejen pro elektrifikované vozy
  • Služby Škoda Connect lze nově v evropských zemích využívat v angličtině vedle Amazon Alexy také prostřednictvím Google Home
  • Škoda Connect Alexa Skill a Google Home Action navíc nabízí speciální informace a funkce pro elektrifikované modely
  • Amazon Alexa dále rozšiřuje podporované jazyky o španělštinu a italštinu

Službu Škoda Connect, která umožňuje zjišťování dat a informací o voze Škoda v angličtině, lze nově využívat také prostřednictvím Google Home, jak informuje společnost formou tiskové zprávy. Česká automobilka funkce Škoda Connect Alexa Skill dále rozšířila. Pomocí hlasového asistenta Alexa Skill od Amazonu se lze v nejnovější verzi dotazovat i na specifické informace, týkající se elektrifikovaných vozů. Ve všech modelech Škoda rozumí Alexa vedle němčiny, angličtiny a francouzštiny také španělštině a italštině.

Inteligentní hlasoví asistenti jako Google Home nebo Amazon Alexa získávají na oblibě a usnadňují každodenní život. Škoda se k tomuto vývoji přidává a vedle Škoda Connect Amazon Skill přichází s novým systémem Google Home Škoda Connect Action a pro všechny modely iV rozšiřuje nabídku o nové funkce. Amazon Alexa svým uživatelům nově nabízí rozšíření jazyků o italštinu a španělštinu. S oběma hlasovými asistenty lze jednoduše a z pohodlí domova prostřednictvím Škoda Connect zjistit aktuální data vozu nebo jeho aktuální pozici.

Dálkové odemykání vozu a zjišťování stavu pomocí Google Home

S první verzí nového systému Google Home Škoda Connect Action lze nejprve v angličtině (další jazyky budou následovat) zjistit řadu informací o vozu a z dálky řídit některé akce. Hlasový asistent například sdělí typ a motorizaci vozu a poskytne report o jeho stavu. Google Home na přání okamžitě nahlásí momentální stav oleje i termín jeho příští výměny, termín servisní kontroly nebo aktuální stav paliva v nádrži a aktuální dojezd vozu. Vyžádat si lze také jízdní data, jako je ujetá vzdálenost, průměrná spotřeba a rychlost, stav počítadla kilometrů a aktuální pozice. Hlasový asistent kromě toho odpoví i na otázku, zda jsou všechna dveře i okna zavřená, světla vypnutá a vůz zamčený.

Nové jazyky pro Alexa Skill a iV funkce pro hlasové asistenty

Hlasový asistent Škoda Connect Alexa Skill, který byl zavedený v roce 2018, po aktualizaci ve své nejnovější verzi rozumí ve všech modelech Škoda otázkám v pěti různých jazycích: vedle němčiny, angličtiny a francouzštiny je to nově také italština a španělština. V čistě elektrickém modelu Škoda Citigo iV a ve voze Škoda Superb iV s plug-in-hybridním pohonem lze pomocí hlasových asistentů zjistit aktuální stav lithium-ionové baterie a její aktuální nabití i odpovídající dojezd na elektrický pohon. Hlasovým povelem lze také před plánovaným odjezdem zapnout klimatizaci nebo topení. Pomocí hlasu lze také spustit a ukončit nabíjení připojeného vozu.

Diskuze ke článku
Strejda eM
Hmm, no je to stejně na nic, opravdu nevím, proč bych se měl ptát na stav baterky, či odemikat vůz Googlem :-D. Ale co mě fascinuje, že aplikace Škody, českého to podniku, neumí česky??? Docela ostuda, ne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze