Už i Škoda Auto má novou digitální asistentku. Seznamte se s Laurou

Už i Škoda Auto má novou digitální asistentku. Seznamte se s Laurou
  • Hlasová asistentka díky online připojení může kombinovat odpovědi, které má uložené, ale také vyhledávat na internetu
  • V budoucnosti bude Laura umět ovládat i různé funkce automobilu

Škoda představuje novou digitální asistentku: nové rozšířené hlasové ovládání slyší na jméno Laura a rozumí i plynně proneseným celým větám. Patří do funkčního rozsahu vrcholného infotainment systému Amundsen a je k dispozici pro nové městské SUV Kamiq i kompaktní model Scala.

Škoda Scala

Laura ovládá šest jazyků a v případě potřeby rozumí i dialektům

Nové rozšířené hlasové ovládání využívající i online data dokáže splnit pokyny nejrůznějších druhů. Zahájí například navigaci k určenému cíli, vyhledá oblíbenou hudbu nebo si nechá nadiktovat SMS. To všechno Laura zvládá už v šesti jazycích, vedle angličtiny, němčiny a francouzštiny ovládá také španělštinu, italštinu nebo češtinu. V případě potřeby porozumí i dialektům. Díky standardně dodávané eSIM jsou modely Kamiq a Scala vždy online. To systému Laura umožňuje kombinovat data uložená v paměti infotainment systému s online daty a tím i rychle a pružně reagovat. Přechod mezi online a offline službami probíhá plynule a uživatelé jej nezaznamenají.

Flexibilní dialog s atmosférou přirozeného rozhovoru

Dialog s asistentkou Laura může řidič kdykoli přerušit a zadat nový příkaz, aniž by musel vyčkat na dokončení věty systému. Zadání příkazů tak probíhá mimořádně rychle. Rádio nebo hudební přehrávač se navíc během rozhovoru neztlumí zcela, ale jen mírně, což dotváří atmosféru přirozeného rozhovoru.

Nové funkce digitální asistentky Laury se budou průběžně vyvíjet, dále zlepšovat a rozšiřovat. Systém bude brzy k dispozici i v dalších modelech Škoda. V budoucnu bude Laura umět například ovládat více funkcí vozu nebo ještě plynuleji reagovat na celé mluvené věty; bude možný i jednoduchý rozhovor. Myslitelné jsou do budoucna také aplikace rozšířeného hlasového ovládání i mimo vozidlo, například v rámci mobilních nebo webových aplikací či online konfigurátoru.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze