Hlasová asistentka v Mercedesu je nejen užitečná, ale i vtipná

Hlasová asistentka v Mercedesu je nejen užitečná, ale i vtipná
  • Asistentka umí ovládat nejen funkce infotainmentu, ale také komfortní prvky sedadla
  • Zeptat se jí můžete na počasí, ale také na její názor na konkurenční automobilky

Siri, Google Asistent nebo Alexa od Amazonu. Fanoušci technologií vědí, že se jedná o hlasové asistenty. Každý z nich patří jednomu z velkých amerických gigantů, ale tyto společnosti nejsou jediné, které mají hlasové pomocníky. Tento způsob ovládání se dostává i do automobilů. Zatímco dříve jste museli na auto mluvit poněkud stupidně, jednoduše a nesměli jste skloňovat, tak nyní se situace mění.

Jak vás může pobavit hlasová asistentka od Mercedesu?

Na některé modely od Audi nebo Mercedesu už můžete mluvit i ve větách. Hlasovou asistentku má také BMW, ale ta neumí česky. Momentálně nejlepší ovládání hlasem má jednoznačně Mercedes. Na videu se můžete podívat, jak funguje. Jedná se jen o rychlou ukázku, že inženýři nezapomněli dodat i nějaký ten smysl pro humor.

Nejde však jen o to, co si asistentka myslí o konkurenční automobilce. Velmi praktické a návykové je, že stačí říci název hotelu, kam potřebujete, a nemusíte si pamatovat jeho adresu. Tím, že asistentka je online, tak si umí sáhnout pro určitá data i na internet. A nejde jenom o funkce infotainmentu. Je libo zapnout masážní funkci sedadla nebo vyhřívání? Stačí říct. Zeptat se můžete i na počasí. Pokud vynecháte destinaci, ve které vás počasí zajímá, Mercedes automaticky zjistí, jaká je v místě, kde právě jste.

Někdo možná namítne, že jde o zcela zbytečnou funkci. Osobně si to však nemyslím. Jednak Mercedes musím pochválit, že má asistentku, která umí česky, a za druhé jde o příjemnou záležitost: můžete se totiž soustředit na jízdu a ovládat funkce či zjišťovat informace pouze hlasem.

Mercedes-Benz User Experience – test

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze