Nová architektura BMW umožní elektrifikovat každý model. Začne se s MINI

Nová architektura BMW umožní elektrifikovat každý model. Začne se s MINI
  • Zpráva se týká jak plug-in hybridů, tak elektromobilů
  • První by mělo přijít na řadu elektrické MINI

S elektřinou se dnes již musí počítat, ať se to lidem líbí nebo ne. V souvislosti s tím vyslalo BMW do světa zprávu, že díky nové architektuře bude možno elektrifikovat všechny modely, což je možná informace důležitější, než by se mohlo zdát. Elektrifikací mnichovská automobilka rozumí elektromobily, ale také plug-in hybridní povozy. A jako první přijde na řadu třídveřové MINI.

Plán výroby říká, že bychom se do roku 2025 měli připravit na čtvrtinové prodeje právě elektrifikovaných modelů. Čistě elektrické „minitřídvýřko“ by mělo dorazit do roku 2019, a to mluvíme o výrobě, ne pouhém představení. Pohon pro MINI by měl vznikat v e-mobility centru v Bavorsku, ale kompletace vozu jako celku prý proběhne až v anglickém Oxfordu. Zajímavostí je, že BMW již elektrické MINI nabízelo. Z jeho základů vzešlo dnešní i3. Z nějakého důvodu se však nikdy s elektrickým MINI nepočítalo dlouhodobě.

MINI má již teď plug-in hybridního Countrymana, elektrická varianta se však plánuje pro malý Cooper. Tím BMW s elektromobily ani zdaleka nekončí, jmenovat můžeme minimálně elektrické SUV s označením X3, anebo řadu 3 brousící si zuby na Teslu Model 3. Oba vozy bychom měli na silnicích začít potkávat do roku 2020 a rok na to dokonce BMW plánuje futuristický iNEXT, který by měl představovat obdobu plug-in hybridní BMW i8 poháněnou pouze elektromotory.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze