Elektrické MINI už se blíží. Automobilka ukazuje, že vůz utáhne i Boeing 777F

Elektrické MINI už se blíží. Automobilka ukazuje, že vůz utáhne i Boeing 777F
  • O BMW Group se kdysi říkalo, že by rádo postavilo první elektrický hot hatch
  • Ten se bude jmenovat MINI Cooper SE
  • Světová premiéra proběhne ještě před frankfurtským autosalonem

Tiché, bez emisí, ale velmi výkonné: MINI Cooper SE, následující elektrický koncept MINI Electric, brzy obohatí svět o zážitky z bezemisní jízdy kombinované s unikátní zábavou za volantem a individuálním stylem, který je pro britskou prémiovou značku tak typický. Takový má být elektromobil s logem MINI na kapotě.

Nejnovější „testovací program“ pro první čistě elektrické MINI byl velmi nekonvenční: na letištní ploše frankfurtského letiště demonstrovaly prototypy, které jsou již blízké sériové verzi, sílu elektromobilů v typicky nekonvenčním stylu značky. MINI Cooper SE se převtělil do role tahače letadel. Nenaložené nákladní letadlo Boeing 777F s hmotností 150 tun odtáhl na místo nakládky. Neobvyklý úkol byl zachycen na video. V propagačním klipu s délkou 45 sekund, který vznikl ve spolupráci BMW Group a Lufthansa Cargo, je představeno MINI Cooper SE jako „muscle car“, který na letištní ploše táhne výrazně větší a těžší dopravní letadlo. Tento klip je zahájením připravované videokampaně na sociálních sítích, jež bude MINI Cooper SE ukazovat vzrušujícím a zábavným stylem.

Podobné video už kdysi bylo k vidění, ale vypovídající hodnotu nemá prakticky vůbec žádnou. Každopádně elektrické MINI už se blíží a v minulosti se mluvilo i o tom, že BMW Group by rádo z elektrického MINI udělalo „první elektrický hot hatch“. Těžko říct, co si pod tímto pojmem u elektromobilu představit.

MINI Cooper SE se začne sériově vyrábět v britské továrně MINI v Oxfordu v listopadu 2019 a premiéru si odbude ještě před frankfurtským autosalonem. Jeho výchozím modelem bude třídveřové MINI a spojí lokálně bezemisní jízdu s pro značku typickým jízdním projevem připomínajícím motokáru, prémiovou kvalitou a expresivním designem. MINI Electric poskytne nový druh odpovědné mobility, která je definována potěšením z jízdy a individualistickým stylem, ovšem současně je také nedílnou součástí elektrifikační strategie BMW Group. Po BMW i3 bude druhým čistě elektrickým vozem společnosti vyrábějící prémiové automobily.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze