Elektromobil MINI se odhalí přesně za týden

Elektromobil MINI se odhalí přesně za týden
  • Automobilka neprozradila žádné přesné technické specifikace
  • Sériová podoba je velmi podobná konceptu, který byl k vidění na autosalonech
  • Nedávno byl skoro finální kousek zachycen v ulicích

Přesně za týden se ve své světové premiéře světu představí elektromobil MINI. V minulosti jsme viděli už několik konceptů a v nedávné době také poměrně věrohodnou fotografii údajně sériové podoby, která se testovala. Co všechno můžeme od novinky čekat?

Prvně bych rád připomněl prohlášení samotné automobilky. V minulosti bylo řečeno, že by elektrické MINI mohlo být prvním elektrickým hot hatchem. Zda tomu tak opravdu bude ukážou až první testovací jízdy. Sériová podoba bude každopádně velmi podobná konceptu, který jsme v minulosti mohli zahlédnout na nejednom autosalonu. Světlý lak podtrhují žluté doplňky, které budou s velkou pravděpodobností poznávacím znakem elektrické varianty, ať už se bude jmenovat MINI Cooper SE, MINI Cooper E nebo třeba MINI Cooper Electric. Už se těšíme, až se budeme moci svézt.

Technická data automobilka neprozradila, takže přesnou kapacitu baterie neznáme. Spekuluje se, že zrychlení z klidu na sto by mělo proběhnout za 7 až 8 sekund a nabití baterie do 80 procent by nemělo trvat více jak 40 minut. Zbytek informací se dozvíme 7. července.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze