Aplikace My BMW/MINI přináší nové funkce. Hlavně elektrické

Aplikace My BMW/MINI přináší nové funkce. Hlavně elektrické
Fotografie: BMW
  • Přes aplikaci bude možné mj. bezkontaktně platit
  • Zákazník dostává větší kontrolu nad servisem
  • Přibývají nové elektromobilní funkce

Telematickou aplikaci My BMW/MINI rok od spuštění využívají už čtyři miliony klientů ve 46 zemích a stala se pro majitele vozů zmíněných značek také významným komunikačním kanálem nejen se svým automobilem, ale i se samotnou automobilkou. A to nejen s jejími autorizovanými servisy, ale i se samotným ústředím. Aplikace je určena všem vozidlům, v poslední době však přibývají funkce, specifické pro nabíjecí modely. Aplikace je zdarma k mání pro Android i iOS a nahradila původní BMW Connected, která byla k 30. červnu 2021 ukončena.

K zavedeným a obvyklým funkcionalitám, jako je dálkové ovládání některých funkcí vozu (zamykání/odemykání, houkačka), telematická kontrola jeho stavu a dálkové zadávání cílů do navigace, případně dálkové upozornění na blížící se nutnost servisu a možnost si přímo rezervovat jeho návštěvu, přibyl i informační kanál o novinkách a tipech Explore BMW. Kromě toho bylo vylepšeno dálkové plánování trasy o prediktivní schopnost, zahrnující aktuální provoz a ceny pohonných hmot. Nově je možné také ovládat klimatizaci přes vizualizační rozhraní, případně zobrazit naplánovaný režim ventilace (větrání, klimatizace/topení) a jeho zbývající čas. Servis si nyní lze objednat i mimo otvírací dobu a online platit. Když vůz dorazí do servisu, v aplikaci se objeví video nahrané servisními poradci, názorně zobrazující stav spotřebních součástek (pneumatiky, brzdové obložení, atp.). Zákazník se pak může podle něj rozhodnout o jejich případné výměně. K možnostem platby je nově možné přidat debetní kartu, avšak zatím pouze v USA.

Majitelé nabíjecích BMW a Mini se mohou těšit na následující novoty. Především integrované záznamy o provedených nabíjeních i o tom aktuálně probíhajícím, navíc lze nabíjení dálkově ovládat, včetně klimatizace. Uživatelé ve vybraných evropských zemích (Česko mezi nimi zatím není a v nejbližší době nebude) také mohou aktivovat benefiční program BMW Points a sbírat body, směnitelné za bezplatné dobíjení u proprietárních stojanů podle klíče 1 250 bodů = 10 eur (256 Kč), 3 000 bodů = 25 eur (639 Kč) a 5 800 bodů = 50 eur (1 278 Kč). Body se načítají za každý kilometr jízdy na elektřinu a dvojnásobně za elektrickou jízdu v tzv. zónách eDrive (nízkoemisní zóny v centrech západoevropských měst a dalších oblastech), v nichž se v plug-in hybridních modelech elektrický pohon automaticky aktivuje, je-li to zrovna možné. Záznamy o bodech se evidují v záložce Má aktivita. Severoameričtí klienti se mohou navíc těšit na integraci funkce BMW Charging od EVgo ke komfortnímu ovládání nabíjení. V menu Správa nabíjení pak najdou detailní statistiky průběhu nabíjení, dojezdu, stavu klimatizace, nastavení vozidla i naplánovaného odjezdu. Předchozí nabíjení jsou rovněž zaznamenána.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze