Aplikace MINI Sharing umožňuje snadné sdílení vozu s rodinou a přáteli

Aplikace MINI Sharing umožňuje snadné sdílení vozu s rodinou a přáteli
Fotografie: fDrive.cz
  • Uživatel potřebuje pouze internetové připojení na začátku rezervace, poté telefon komunikuje skrze Bluetooth
  • Cena této služby v Německu za první rok činí 360 eur

Díky nové aplikaci MINI Sharing mohou od 1. března 2021 zákazníci v Německu a Nizozemsku sdílet své MINI s rodinou a přáteli snadno, rychle a bezproblémově. Pomocí aplikace lze automobil zarezervovat, odemknout a zamknout, ale také nastartovat.

Službu MINI Sharing lze využívat prostřednictvím aplikace MINI Sharing. Jakmile má zákazník aplikaci nainstalovanou ve svém chytrém telefonu (k dispozici je pro iOS a Android), je možné přizvat ke sdílení další členy rodiny a přátele (za předpokladu, že mají aplikaci také nainstalovanou). Pokud si přátelé chtějí vozidlo na určitou dobu půjčit, mohou majiteli prostřednictvím aplikace zaslat žádost. Tento požadavek se zobrazuje v kalendáři aplikace MINI Sharing a vlastník ho tam může přijmout a spravovat.

30 minut před začátkem rezervace obdrží vypůjčitel užitečné informace týkající se automobilu, jako je například jeho poloha a dojezd/stávající úroveň nabití baterie. Uživatel potřebuje pouze internetové připojení na začátku rezervace. Poté jeho chytrý telefon komunikuje s modulem MINI Sharing skrze Bluetooth, což znamená, že umožňuje interakci s automobilem bez připojení k internetu. MINI Sharing lze proto velmi snadno využívat v podzemních parkovištích nebo na místech se špatným pokrytím signálu.

Požadovaným modulem MINI Sharing lze automobil dovybavit.

MINI Sharing již bylo úspěšně otestováno a vyzkoušeno a velmi pozitivně přijato v roce 2019 v Madridu a později s podobným ohlasem také v Barceloně. Po úspěšném dokončení pilotního projektu je služba soukromého sdílení automobilů k dispozici od října 2020 v celém Španělsku. V Německu a Nizozemsku začala služba fungovat na začátku března 2021. Všechny německé modely MINI vyrobené od ledna 2020 jsou již z výroby vybaveny požadovanou technologií (volitelná výbava: 5GE – příprava pro flexibilní sdílení automobilů).

Požadovaným modulem MINI Sharing lze automobil dovybavit v rámci příslušenství ve kterémkoliv MINI Servisu. MINI Sharing pak může zákazník okamžitě používat. Cena této služby v Německu za první rok činí 360 eur (roční smlouva) plus cena dodatečného vybavení. Pokud bude služba pro roce používání prodloužena, cena bude 49 eur ročně (platné k březnu 2021). O dostupnosti na českém či slovenském trhu však zatím nemáme informace.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze