Mini Cooper SE rozšiřuje výbavu o prvky, které dosud chyběly

Mini Cooper SE rozšiřuje výbavu o prvky, které dosud chyběly
Fotografie: Mini
  • V březnu přijde Mini Electric Collection, přinese rozšíření výbavy i designové doplňky
  • Mini Cooper SE dostane například adaptivní tempomat nebo funkci pro udržení jízdního pruhu
  • Design již tak stylového hatchbacku bude ještě výraznější

Mini Cooper SE je povedený a stylový městský elektromobil se sportovním duchem, který je i velmi úsporný, ale některé prvky výbavy nám při jeho testu chyběly. Asi největším překvapením bylo, že nemá adaptivní tempomat, asistent pro udržení jízdního pruhu nebo vyhřívaný volant, který se zejména při současných venkovních teplotách hodí. To se ale brzo změní a kromě zmíněných přijdou i další nové prvky výbavy a designové doplňky.

V březnu přijde kolekce Mini Electric Collection

Od března 2021 přinese Mini Cooper SE nové prvky výbavy. Speciální edice Mini Electric Collection kombinuje prvky designu navržené pro nejnovější provedení klasického Mini, jako je například přepracovaná přední část či vícebarevná střecha Multitone, s exkluzivními designovými prvky exteriéru a interiéru.

Mini Cooper SE Electric Collection

Přístup redukce designových prvků zajistil, že kulaté světlomety a typická šestiúhelníková maska chladiče jsou ještě dominantnějšími prvky přední části vozu, než tomu bylo dříve. Součástí výbavy speciální edice je modrý metalický lak Island Blue, který je pro Mini Cooper SE k dispozici vůbec poprvé. Volitelně se nabízí nové šedé provedení střechy, součástí kolekce Mini Electric Collection je ale vícebarevná střecha Multitone, která je v daném segmentu unikátní. V oxfordské továrně Mini vznikají při použití nové techniky lakování fascinující barevné přechody střechy z modré San Marino Blue v přední části přes světle modrou Pearly Aqua uprostřed až po černou Jet Black na zádi.

Nezaměnitelně výrazný vzhled podtrhují také exkluzivně navržené pruhy na přední kapotě a nad bočními prahy, jejichž jen mírný barevný kontrast s lakem karoserie vytváří stylové propojení s vícebarevnou střechou Multitone. Celku dodávají osobitě sportovní výraz rovněž černé kryty zpětných zrcátek, 17" kola z lehké slitiny Mini Electric Collection Spoke a leskle černé elementy v podobě rámečků masky chladiče, předních světlometů i zadních světel, znaků Mini, označení modelu na zádi, klik dveří a bočních ozdob. Kolekci Mini Electric dále doplňují adaptivní LED světlomety s matrixovou technikou pro dálková světla, kryty prahů s vytištěným logem Mini Electric, sportovní sedadla čalouněná kombinací světle šedé látky a koženky, nově navržené hliníkové povrchy interiéru v provedení Mini Yours Aluminium a antracitové čalounění stropu. Prémiový charakter interiéru je zřejmý ze sportovního volantu čalouněného kůží nappa, který v edičních modelech na sobě nese logo Mini Electric.

Mini Cooper SE Electric Collection - detaily

Pro speciální ediční model Mini Cooper SE byla navržena kombinace paketů výbavy v oblastech komfortu, konektivity a asistenčních systémů. Vůbec poprvé je v nabídce vyhřívání volantu, zvyšující komfort při jízdě v zimě. Součástí standardní výbavy Mini Cooper SE je paket navigace Connected. Navigace Connected Plus dále obsahuje head-up displej, rozšířené funkce telefonu s bezdrátovým nabíjením, službu Concierge Service a výbavu Mini Connected XL.

Novou součástí paketu asistenčních systémů Driver Assistance je funkce upozornění na nechtěné opuštění jízdního pruhu, která řidiče vibracemi ve volantu upozorní v situaci, kdy rozpozná tendenci k nezáměrnému vyjetí z jízdního pruhu. Nový paket Driver Assistance Plus poprvé zahrnuje aktivní systém pro udržování rychlosti s funkcí Stop & Go, který dokáže Mini Cooper SE zpomalit až do úplného zastavení. Pro následné rozjetí a opětovnou aktivaci automatické regulace rychlosti a vzdálenosti se stačí jen jemně dotknout akcelerátoru. Řidič má v tomto systému vítaného pomocníka v husté dopravě, kde si sice nemůže naplno vychutnat typické potěšení z jízdy, má však k dispozici více komfortu.

Technické parametry MINI Cooper SE

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 3 845 × 1 727 × 1 432 mm, 1 365 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon135 kW, 184 koní, točivý moment: 270 Nm
Baterie32,6 kWh (28,9 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 50 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15 kWh / 100 km, dojezd: 233 km
Cena od971 100 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze