Samsung vyzývá Teslu. S bateriemi korejského výrobce prý urazíte až 700 kilometrů

Samsung vyzývá Teslu. S bateriemi korejského výrobce prý urazíte až 700 kilometrů
  • Samsung se po akvizici společnosti Harman Kardon chce angažovat v automobilovém průmyslu ještě více
  • Jaká má být kapacita baterií pro dojezd až 700 kilometrů Samsung neprozradil

Společnost Samsung, to nejsou jenom chytré telefony, televize či procesory. Samsung se v poslední době tlačí i do automobilového průmyslu. Jedním z mnoha kroků byla akvizice společnosti Harman and Kardon. Ten vyrábí reproduktory pro automobily a můžeme je najít například v BMW.

Baterie Samsung

Samsungu je to málo, a tak se tlačí do automobilového světa i dále. Nově však půjde o baterie pro elektromobily. Příliš mnoho informací o akumulátorech, se kterými chce jít Samsung do boje, nevíme. Na jedno nabití má sedan podobný Tesle urazit až 700 kilometrů. Naopak menší auto už jen 300. Vše závisí na počtu bateriových modulů.

Pokud je například nainstalováno 20 modulů v prémiovém automobilu, může se dojezd pohybovat od 600 do 700 kilometrů. Je-li 10 až 12 modulů namontováno na běžném sedanu, může běžet až 300 kilometrů,“ zaznělo na tiskové konferenci Samsungu.

Jak moc to bude pravda se dozvíme snad už brzy. Ve chvíli, kdy by Samsung měl takovou baterii, jednalo by se o nesmírně zajímavý produkt. Jaká kapacita celé baterie má postačit na ujetí zmíněných 700 kilometrů Samsung neprozradil.

Zdá se, že vše má Samsung dobře naplánováno. Elektrifikace automobilů je v plném proudu. Spousta zemí, ať už Francie nebo Indie, chtějí do pár let zakázat prodej spalovacích vozidel. Velkým výrobcem baterií je i společnost Panasonic, která se do výroby baterií pro elektromobily chce opřít ještě více než doposud.

Zdroj: siemens.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze