E.ON posiluje rychlé nabíjecí stanice, nabídnou vyšší výkon za stejnou sazbu

1
E.ON posiluje rychlé nabíjecí stanice, nabídnou vyšší výkon za stejnou sazbu
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Dominantní poskytovatel nabíjecích služeb využívá škálovatelnosti nabíječek Siemens Sicharge
  • Ty umožňují navyšování nabíjecího výkonu v menších stupních než Alpitronic Hypercharger
  • Novým standardem se tak stává hodnota 90 kW se stejným tarifem jako 50kW nabíjení

Společnost E.ON v současné době investuje nejen do budování nových nabíjecích lokalit, ale i do rozšiřování těch stávajících. Nové nabíjecí stojany přibývají například u hypermarketů Globus, na jiných lokalitách, kde byly použity modulární nabíječky Siemens Sicharge, zase přibývá nabíjecí výkon. Nové lokality pak dostávají rovnou vyšší nabíjecí výkon, než bylo dosud zvykem u tzv. rychlého nabíjení.

Nová rychlá nabíječka s výkonem 90 kW rozšířila nabíjecí možnosti na již známé lokalitě Golf Resort Česká Lípa poblíž silnice I/9 mezi zmíněným městem a Novým Borem, dosud vybavené jen teslovskými Destination chargery. Ta je více než vítaným rozšířením nabídky rychlého nabíjení u této spojnice Prahy s Německem a také obecně v Libereckém kraji. V něm je totiž aktuálně jedinou nabíječkou s vyšším výkonem než 75 kW a také nejseverněji situovanou stanicí takového výkonu. Elektrické cesty do severních Čech tak konečně přestávají být nechtěným dobrodružstvím.

Stejný výkon nabídne i zcela nová, právě budovaná stanice Hodonín v nákupním centru Paráda Shopping. Tady už se jedná o konkurenční boj, protože vznikne de facto na dohled od již provozované výkonné stanice PRE 75 postavené ve stejném areálu u silnice I/51. Tady se elektromobilisté mohou těšit na luxusní nabídku služeb a nákupů přímo na místě, protože v dochozí vzdálenosti leží další obchodní centrum Cukrovar.

Další stanice E.ON vzniká v Karlových Varech u Penny marketu ve Staré Roli. Ta je v tuto chvíli plánována s výkonem 60 kW, avšak E.ON jej bude navyšovat na 90 kW. Totéž se týká nabíječky u Penny marketů v Přerově a Uherském Brodě. U Penny marketu na Kladně v Americké ulici a v Trutnově už je naopak hotovo a můžete si tam užít plných 90 kW. Totéž se týká obchodního centra Retail Park ve Valašském Meziříčí.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
To je rozumný výkon, řada aut na trhu dosahuje max 75 kW a spousta aut nad 60% kapacity baterie více nepotřebuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze