E.ON akceleruje, minulý týden otevřel nebo posílil 7 rychlonabíjecích stanic

1
E.ON akceleruje, minulý týden otevřel nebo posílil 7 rychlonabíjecích stanic
Fotografie: E.ON
  • E.ON spustil od začátku roku 31 nových stanic, aktuálně jich nabízí už 469
  • 320 z nich je pomalých AC, 141 rychlých DC a 8 ultrarychlých UFC

Nově otevřené DC stanice nabíjejí výkonem až 90 kW, přičemž používají vesměs stojany značek ABB či Siemens. Nově otevřeny byly stanice v Kladně, Táboře a Vrchlabí, v Trutnově došlo k posílení stávající stanice Siemens vložením dalšího modulu, díky čemuž nyní nabízí výkon až 90 kW. To se obejde bez přestupu do vyšší sazby UFC, protože základní sazba DC u E.ON aktuálně platí až do nabíjecího výkonu 149 KW.

V dalších třech případech E.ON doplnil ke stávající stanici ABB Terra u supermarketu Globus druhou podobného typu (liší se jen AC výkonem 22 místo stávajících 43 kW), a zdvojnásobil tak počet nabíjecích míst. Tato úprava se týká obchodních areálů v Plzni, Praze-Zličíně, Olomouci a Ostravě.

Diskuze ke článku
Martin Š.
Martin Š.
Spíše by mne zajímalo zda nová místa jsou už běžně osazena terminálem pro přímou platbu pomocí platební karty.
To, že druhý stojan má na ACčku "jen" 22 kW jako problém nevidím, protože aut co se na AC umí krmit rychleji je jako šafránu.
A co se týká ceny, tak je chválihodné, že nabíjecí stanice jsou v sazbě DC a ne UFC, ale i tak cenová politika E-Onu není moc vstřícná a příliš nekopíruje aktuální vývoj cen elektřiny.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze