Samsung se rozšoupl. Za 8 miliard dolarů kupuje společnost Harman

Samsung se rozšoupl. Za 8 miliard dolarů kupuje společnost Harman
  • Harman International Industries vyrábí autoelektroniku
  • Jeho výrobky využívá více než 30 milionů automobilů na světě
  • Obrat společnosti činí 7 miliard dolarů

V posledních měsících se o společnosti Samsung psalo spíše negativně, a to především kvůli „výbušné“ kauze ohledně vlajkové lodi smartphonů řady Galaxy, Samsungu Galaxy Note 7. Navzdory tím způsobenému vzniku obrovských finančních ztrát se Samsung rozhodl nakupovat.

Do oka mu padla společnost Harman International Industries. Tu budete nejspíše znát díky audiosystémům Harman & Kardon, které můžete mít například ve svém BMW. Samsung, největší výrobce mobilních telefonů na světě, se tak chce vrhnout i do automobilového světa. Výše celé transakce je zhruba 8 miliard dolarů.

Harman International Industries zaměstnává 29 tisíc lidí a jeho roční obrat činí kolem 7 miliard dolarů (173 miliard korun). Jde o sázku do budoucna. Automobilový trh neustále roste a s příchodem autonomního řízení je stále více zřejmé, že v chytré konektivitě a různých zábavních systémech leží budoucnost. Předpokládá se, že by Harman coby dceřiná společnost Samsungu mohl v roce 2025 dosáhnout obratu až 100 miliard dolarů.

Samsung peníze vydělané svou mobilní divizí pravidelně reinvestuje. Minulý rok například koupil podíl v čínské automobilce BYD. Celá transakce má být hotova v polovině roku 2017.

Zdroje: bbc.com, news.samsung.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze