Infotainment nových Audi bude pohánět zbrusu nový procesor Exynos Auto V9 od Samsungu

6
Infotainment nových Audi bude pohánět zbrusu nový procesor Exynos Auto V9 od Samsungu
  • Neurální jednotka umožní ovládání gesty, hlasem nebo obličejovými výrazy
  • Do prvních automobilů Audi se Exynos Auto V9 podívá v roce 2021
  • Procesor je tvořen osmi jádry Cortex-A76 s taktem 2,1 GHz a třemi grafickými čipy ARM Mali G76

Jihokorejské společnosti Samsung se ve čtvrtek podařilo uzavřít perspektivní dohodu s Audi. Díky partnerství těchto dvou společností se Samsung stane dodavatelem procesorů pro nová vozidla Audi.

Podle dostupných informací bude čip Exynos Auto V9 představovat doopravdy výkonný kus hardwaru, který dokáže zpracovat signál až z dvanácti kamer najednou a zároveň zobrazovat informace až na šesti obrazovkách. Výkon obstarává osm jader Cortex-A76 s taktem 2,1 GHz, která doplňují tři grafické čipy ARM Mali G76 a operační paměť typu LPDDR4 a LPDDR5 DRAM. V Samsungu nezapomněli ani na milovníky hudby, kterým zajistí špičkový poslech čtyři samostatné audio procesory. Exynos Auto V9 nebude ochuzen ani o dedikovanou neurální jednotku, díky níž bude možné infotainment ovládat gesty, hlasem nebo obličejovými výrazy.

Samsung přislíbil, že hodlá vyvíjet procesory určené pro automobilový průmysl i do budoucna. Do prvních vozidel Audi se procesor Exynos Auto V9 podívá v roce 2021.

Diskuze ke článku
Petr
Oksanou Vojevodinovou
Mio
Takže v roku 2021 bude Audi ťahať z ľudí peniaze za 2 roky staré technológie a generácia, ktorá ich začne v roku 2021 využívať bude na trhu tak 5 a viac rokov :)
Snáď už aspoň tie digitálne budíky budú s tým "nadupaným" HW konečne plynulé.
Absolut NoFak
Tak to budou kruté lagy.
M;)
A predpokladám, že všetko to pobeží na BlackBerry QNX.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze