Samsung a Qualcomm budou spolupracovat na automobilovém infotainmentu a systémech ADAS

Samsung a Qualcomm budou spolupracovat na automobilovém infotainmentu a systémech ADAS
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fDrive.cz
  • Spolupráce se týká paměťových čipů LPDDR4X, jež byly certifikovány pro použití se Snapdragon Digital Chassis
  • Samsung ale také připravuje modernější paměti LPDDR5, které přinesou ještě vyšší výkon informačních a zábavních systémů ve vozidle, stejně jako asistenčních systémů pro řidiče

Samsung v tiskové zprávě oznámil, že jeho paměťový čip LPDDR4X byl úspěšně certifikován pro použití se Snapdragon Digital Chassis od Qualcommu. Spolupráce dvou gigantů dobře známým všem, kteří navštěvují náš sesterský web mobilenet.cz, se zaměří na výrobu pokročilých čipů pro řadu automobilových aplikací, zejména pro informační a zábavní systémy ve vozidle (IVI) a asistenční systémy pro řidiče (ADAS).


Díky široké nabídce pamětí DRAM a NAND s certifikací AEC-Q1001 pro automobilový průmysl je společnost Qualcomm Technologies ideálním partnerem pro spolupráci na dlouhodobých řešeních pro zákazníky,“ uvedl Hyunduk Cho, viceprezident a vedoucí divize Automotive Group ve společnosti Samsung Electronics Memory Business. „Díky vedoucímu postavení společnosti Samsung v oblasti návrhu a výroby paměťových řešení může naše spolupráce se společností Qualcomm Technologies pomoci podpořit rychlost vývoje a zároveň zajistit spolehlivost a kontrolu výrobků, které jsou pro automobilový průmysl nezbytné,“ dodal.

Samsung se rovněž pochlubil s plány do budoucna. Dozvěděli jsme se, že nová generace pamětí LPDDR5 pro automobilový průmysl je v přípravách a očekává se, že první vzorky k vyzkoušení by měly být k dispozici ještě před koncem letošního roku. Paměti typu LPDDR5 budou přitom podporovat rychlost přenosů dat až 9,6 Gb/s pro ještě vyšší výkon informačních a zábavních systémů ve vozidle (IVI), stejně jako asistenčních systémů pro řidiče (ADAS).

Připomeňme, že právě paměťové čipy jsou jedním z klíčových produktů jihokorejské firmy. Ta nedávno oznámila zahájení výroby nejtenčí RAM pro umělou inteligenci „on-device“ a pochlubila se tím, že meziročně jí vzrostl zisk 14násobně, na čemž měly největší podíl nepřekvapivě paměťové čipy, jež zažily velký boom s intenzivnějším nasazováním umělé inteligence.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze