Digitální kokpit od Samsungu vypadá zajímavě. Jen se ho asi nikdy nedočkáme

Digitální kokpit od Samsungu vypadá zajímavě. Jen se ho asi nikdy nedočkáme
  • Řešení od Samsungu se skládá ze tří velkých displejů
  • Zajímavě provedené je prostřední zpětné „zrcátko“
  • Koncept kombinuje 5G sítě a využívání cloudových služeb

Samsung v minulosti koupil společnost Harman za 8 miliard dolarů. Nyní tyto firmy společnými silami na veletrhu CES ukázaly digitální kokpit automobilů budoucnosti, který kombinuje 5G sítě a využívání cloudových služeb.

Digitální kokpit od Samsungu se skládá ze tří displejů, které jde customizovat podle vašich preferencí. Před volantem je OLED displej o velikosti 12,3 palců. Ten primárně zobrazuje informace o rychlosti, otáčkách motoru a tak podobně. Jde o podobné řešení jako virtual cockpit od Audi.

Uprostřed je displej infotainmentu o úhlopříčce 28 palců. Ten se táhne přes celou palubní desku. Na něm si mohou cestující zobrazit prakticky co chtějí. Druhý a poslední displej se nachází uprostřed středového panelu. Ten slouží pro úpravu klimatizačních podmínek ve voze. Něco podobného už opět známe ze sériové výroby, ať už jde o Audi A8 nebo Range Rover Velar.

Zajímavě vyvedené je zpětné zrcátko. To je rozdělené na tři části. Samsung počítá, že v budoucnu budou mít auta místo zrcátek pouze zpětné kamery. Na krajní části se vám tedy promítá obraz z těchto kamer a uprostřed pro změnu záběr z kamery zadní. Ve spodní části vás zrcátko upozorňuje, když se k něčemu příliš přiblížíte. Jednoduše řečeno to nahrazuje parkovací senzory.

Řešení je to bezesporu zajímavé. Otázka je, zda se některý ze zavedených výrobců automobilů rozhodne jít podobnou cestou. Prakticky každá automobilka dnes pracuje na svých řešeních, ať už jde o infotainmenty či komunikaci jednotlivých vozidel mezi sebou.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze