Hyundai a Kia pracují na asistentce s umělou inteligencí. Ukážou ji už na CESu

Hyundai a Kia pracují na asistentce s umělou inteligencí. Ukážou ji už na CESu
  • Automobilky pracují na svém řešení a nebudou používat Google Asistenta ani Alexu od Amazonu
  • V roce 2019 mají být asistentkou vybaveny všechny modely
  • Asistentka zvládne připomenout schůzku či ovládat váš chytrý dům

Hlasová ovládání je dnes již běžnou součástí infotainmentů aut, i když ne všechny automobilky tento systém nabízejí s podporou českého jazyka. Pomalu se však dále rozvíjí. Takový Mercedes třídy S umí pomocí hlasu už manipulovat se sedačkou, SEAT chce do vozu integrovat hlasovou asistentku od Amazonu a Hyundai a Kia chtějí v roce 2019 uvést na trh svojí vlastní asistentku s umělou inteligencí.

Hyundai a Kia také chtějí, aby do roku 2025 byla jejich auta vzájemně propojená. Automobilky pracují na asistence s umělou inteligencí se společností SoundHound. V praxi by asistentka měla zvládnout připomenout vám schůzku nebo zajistit dálkové ovládání vašeho domu či auta. Podle všeho by zmíněné automobilky měly ve svém řešení nabídnou něco navíc oproti zavedeným asistentům jako je Amazon Alexa nebo Google Asistent. Řešeni od automobilek má zvládat více příkazů v jedné větě, a to například: „Zjisti dnešní počasí v Praze a zapni vyhřívaní sedačky.“ I takový Google Asistent na Pixelu 2 si s větou, kde jsou dva různé úkoly, neporadí.

Automobilky své řešení ukážou už na CESu, který se koná sice až příští rok, ale hned v lednu. Účastnit se ho bude i naše redakce, takže na naše dojmy se můžete těšit. Jsme zvědavi, jak to bude celé fungovat. Přeci jen takový Google Asistent čerpá z kolosální databáze, aby dokázal reagovat na všemožné příkazy.

Zdroj: engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze