Asistent Amazon Alexa vám bude naslouchat i v autě. Jako první ho integruje SEAT

Asistent Amazon Alexa vám bude naslouchat i v autě. Jako první ho integruje SEAT
  • Hlasová asistentka od Amazonu podporuje němčinu a angličtinu
  • K dispozici bude od konce roku 2017 v modelech Ateca a Leon
  • Od roku 2018 se objeví také v modelech Arona, Ibiza a ve velkém SUV

Slogan „Náskok díky technice“ sice využívá koncernový sourozenec Audi, ale k SEATu by se hodilo něco podobného, třeba „Náskok díky technologiím“. SEAT je první automobilkou, která do svého infotainment systému integrovala Waze. A nyní přichází s další premiérou.

Hlasové ovládáni (chcete-li asistenta) dnes máme na chytrých telefonech i počítačích a svá zařízení pro domácnosti dělá například Google či Amazon. A právě s druhým jmenovaným si SEAT podal ruku – asistentka Amazon Alexa si již „balí kufry“ a stěhuje se do infotainmentu v jeho vozech.

Hlasová služba vyvinutá společností Amazon bude od konce roku 2017 k dispozici v modelech Ateca a Leon a od roku 2018 také v modelech Arona, Ibiza a ve velkém SUV. Alexa zvládá na 200 tisíc příkazů. Vše má vést k větší soustředěnosti řidiče na vozovku. S Alexou si však popovídáte jen za předpokladu, že ovládáte němčinu nebo angličtinu.

„Začlenění služby Amazon Alexa do naší produktové řady představuje obrovský přínos pro digitální ‚ekosystém‘ a konektivitu značky SEAT a bezpochyby přispěje k upevnění postavení naší značky jako průkopníka síťově propojených vozidel v Evropě,“ zdůraznil předseda představenstva společnosti SEAT Luca de Meo, a dodal: „Zájem o hlasově ovládané služby roste a z toho důvodu je chceme nabízet našim zákazníkům“.

„Máme velkou radost, že SEAT zahrne službu Alexa do výbavy svých vozidel,“ řekl Ned Curic, viceprezident pro produkt Amazon Alexa v automobilismu. „Jsme přesvědčeni o tom, že hlasové ovládání bude hrát v budoucnosti významnou roli, a ve zvláštní míře to platí pro automobily. Stačí jediný dotyk na volantu a zákazníci značky SEAT budou moci požádat asistentku Alexu o hudbu nebo zprávy, ovládat svou chytrou domácnost a využívat mnoha dalších funkcí.“

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze