Nejen SEAT, ale také BMW integruje do svých infotainmentů asistentku Alexu

Nejen SEAT, ale také BMW integruje do svých infotainmentů asistentku Alexu
  • Asistentka Amazonu bude zobrazovat různé informace na kontrolním displeji
  • Její integrace do modelů BMW a MINI bude probíhat od poloviny příštího roku
  • Služba má fungovat pouze v USA, Velké Británii a Německu

Tak nejen SEAT, ale nově také BMW angažuje do svých infotainmentů hlasovou asistentku Alexu od Amazonu. Díky integrované SIM kartě bude Alexa mít přístup k mnoha službám, zábavním funkcím a možnostem nakupování přímo ve vozech a na cestách.

Propojení BMW Connected a Alexy je k dispozici již od září 2016. Zákazníci v USA, Německu a ve Velké Británii se mohou asistentky Alexy propojené s BMW Connected z domova zeptat například na úroveň nabití akumulátoru či množství paliva v nádrži nebo mohou obsluhovat funkce obsažené v BMW Remote Services. Alexa umí také s pomocí BMW Connected pracovat s plánovanými schůzkami či trasami a doporučenými časy odjezdu. Dostupnost asistentky Alexy nyní umožňuje využívat jejích služeb nejen doma, ale také na cestách.

„Vestavěním Alexy od poloviny roku 2018 budou vozy BMW a MINI ještě lépe integrované do digitálních životů svých majitelů,“ řekl Dieter May, Senior Vice President Digital Services and Business Models u BMW Group. „Ovládání hlasem funguje v našich vozech již mnoho let, tuto možnost nyní dále rozšiřujeme o celý digitální ekosystém, který otevírá nové možnosti, jichž mohou naši zákazníci rychle, snadno a bezpečně využívat i ve svých vozech.“

Alexa zákazníkům například umožní získat informace o programu místního kina či předpověď počasí na určitém místě nebo si poslechnout vlastní playlist – to vše na cestách a pomocí hlasového ovládání. Když řidič na cestě zjistí, že něco zapomněl, může si pomocí Alexy danou věc objednat. Alexa dokáže některé relevantní informace zobrazit na kontrolním displeji ve voze BMW nebo na centrálním přístroji MINI.

„Jsme nadšeni ze spolupráce s BMW, která přinese Alexu pro jejich řidiče,“ řekl Ned Curic, Vice President Alexa Automotive. „Používání hlasu pro získávání a užívání si obsahu přinese díky asistentce Alexe ještě lepší zážitky při cestování. Nemůžeme se dočkat, až si zákazníci BMW tuto službu vyzkoušejí.“

Amazon Alexa bude ve vozech BMW a MINI v USA, Velké Británii a Německu k dispozici od poloviny roku 2018. Zákazníci v České republice tak zase budou muset utřít slzu.

Zdroj: press.bmwgroup.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze