Automobilka Jaguar Land Rover bude spolupracovat s firmou NVIDIA na autonomním řízení

Automobilka Jaguar Land Rover bude spolupracovat s firmou NVIDIA na autonomním řízení
Fotografie: Jaguar Land Rover
  • Softwaroví odborníci obou firem budou společně vyvíjet autonomní řízení a propojené služby s umělou inteligencí pro všechna budoucí vozidla postavená na platformě NVIDIA DRIVE
  • Bezpečnost nové generace a jedinečné digitální služby poskytne NVIDIA AI

Společnost Jaguar Land Rover uzavřela několikaleté strategické partnerství s firmou NVIDIA, lídrem v oblasti umělé inteligence (AI) a výpočetní techniky. Obě firmy budou společně vyvíjet a dodávat automatizované systémy řízení nové generace, služby a zážitky s využitím AI pro své zákazníky.


Od roku 2025 budou všechna nová vozidla Jaguar a Land Rover postavena na softwarové platformě NVIDIA DRIVE, která bude poskytovat široké spektrum systémů aktivní bezpečnosti, automatizované jízdy, parkování a asistenčních systémů řidiče. Uvnitř vozidla bude systém poskytovat funkce umělé inteligence, včetně monitorování řidiče a cestujících, jakož i pokročilé vizualizace prostředí vozidla.

Toto komplexní řešení je založeno na systému NVIDIA DRIVE Hyperion, který zahrnuje centralizované AV počítače DRIVE Orin, software DRIVE AV a DRIVE IX, bezpečnostní a síťové systémy a prostorové senzory. DRIVE Orin je mozek umělé inteligence vozu a pohání operační systém vozů Jaguar Land Rover, zatímco DRIVE Hyperion je centrální nervový systém.

CEO firmy NVIDIA Jensen Huang & CEO JLR Thierry Bolloré
CEO firmy NVIDIA Jensen Huang & CEO JLR Thierry Bolloré

Jaguar Land Rover bude rovněž využívat vlastní vyvinutá řešení datových center s NVIDIA DGX pro trénování modelů AI a software DRIVE Sim postavený na NVIDIA Omniverse pro fyzikálně přesné simulace v reálném čase. Softwarově definované funkce vozů Jaguar Land Rover a jejich architektura komplexního ověřování a validace umožní poskytovat inovativní služby asistovaného a automatizovaného řízení po celou dobu životnosti vozidla prostřednictvím vzdálených aktualizací softwaru.

Spolupráce a sdílení znalostí s NVIDIA, přední společností v oboru, je zásadní pro realizaci naší strategie Reimagine, která stanovuje nová měřítka v oblasti kvality, technologií a udržitelnosti,“ řekl Thierry Bolloré, Jaguar Land Rover Chief Executive Officer. „Jaguar Land Rover se stane tvůrcem celosvětově nejžádanějších luxusních vozů a služeb pro nejnáročnější zákazníky. Naše dlouhodobé strategické partnerství se společností NVIDIA nám otevře potenciální svět pro naše budoucí vozidla, protože pokračujeme ve své transformaci ve skutečně celosvětovou, digitální velmoc.

Automobily nové generace změní automobilový průmysl v jedno z největších a nejpokročilejších technologických odvětví. Flotily softwarově definovaných, programovatelných automobilů nabídnou nové funkce a služby po celou dobu své životnosti. Jsme samozřejmě rádi, že můžeme být partnerem společnosti Jaguar Land Rover při vytváření nové koncepce budoucnosti dopravy a nejpokročilejších automobilů,“ dodal Jensen Huang, zakladatel NVIDIA a CEO.

Společnost Jaguar Land Rover chce do roku 2039 dosáhnout nulových čistých emisí uhlíku ve svém dodavatelském řetězci, výrobcích a provozech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze