NVIDIA pomůže Volkswagenu. Vytvoří kopilota s umělou inteligencí pro I.D. BUZZ

NVIDIA pomůže Volkswagenu. Vytvoří kopilota s umělou inteligencí pro I.D. BUZZ
  • Koncept vás pozná díky rozpoznání obličeje
  • Kopilot zajistí, že řízení bude příjemnější, lehčí a bezpečnější
  • Vůz s umělou inteligencí vstoupí do prodeje v roce 2020

S tak složitými systémy, jako je autonomní řízení nebo umělá inteligence, často potřebují automobilky pomoci. Volkswagen se proto domluvil se společnostní NVIDIA, aby mu pomohla s jeho automobily budoucnosti. Poprvé bychom měli plody spolupráce spatřit na elektromobilu I.D. BUZZ, který směřuje k datu výroby 2020. K představení došlo samozřejmě na CESu v Las Vegas, kde nyní aktuálně jsme.

Umělá inteligence by měla pomoci především s řízením. Kopilot by díky senzorům měl změnit řízení na mnohem jednodušší, pohodlnější a hlavně bezpečnější činnost. Vlastně jde o ten nejlepší způsob autonomního řízení, kdy sice řídíte vy, ale při nudných úsecích například na dálnicích to za vás vezme kopilot. Umělou inteligenci vůz využije také při rozpoznávání obličeje a následnému odemčení dveří, rozpoznávání hlasu a sledování řidiče, které se hodí jak z hlediska bezpečnostního, tak z hlediska ovládání, kdy vůz rozpozná jednotlivá gesta.

Technologie bude založená na platformě Drive IX, kterou si NVIDIA pravděpodobně hýčká i pro další automobily. Společně s Volkswagenem totiž spolupracuje také s Audi nebo s Mercedesem. Na příkladu s Volkswagenem je však krásně vidět, že se na autonomní řízení může jít postupně. Díky kopilotu bude vůz získávat tolik potřebná data pomalu a v bezpečí. Hned při představení v roce 2020 by tak na palubě vozu I.D. BUZZ neměla umělá inteligence chybět.

Zdroj: nvidianews.nvidia.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze