Samsung na CESu představil DRVLINE, novou platformu pro autonomní vozidla

Samsung na CESu představil DRVLINE, novou platformu pro autonomní vozidla
  • Jde o společný projekt Samsungu a společnosti Harman, kterou Samsung koupil za osm miliard dolarů
  • Projekt se bude zaměřovat nejenom na softwarovou stránku věci, ale také tu hardwarovou
  • Ve vedení projektu bude stát John Absmeier, který dříve působil ve společnost Delphi

Společnost Samsung Electronics představila svou novou platformu Samsung DRVLINE, která bude sloužit automobilkám. Platforma DRVLINE je otevřená a modulární hardwarová i softwarová platforma, která nabízí řešení pro výrobce automobilů, protože může integrovat špičkovou technologii do nových vozidel a zároveň vytvářet základnu pro budoucí autonomní flotily.

Samsung DRVLINE

Auto zítřka nezmění jenom styl cestování, ale změní se také naše ulice i společnost, která bude muset autonomní auta přijmout,“ řekl Young Sohn, prezident a hlavní strategický ředitel společnosti Samsung Electronics a předseda představenstva společnosti Harman. „Vytváření samostatné platformy vyžaduje úzkou spolupráci mezi průmyslovými odvětvími, neboť jedna společnost nemůže tuto pestrou paletu věcí poskytnout sama. Tato technologie je prostě příliš složitá. Prostřednictvím platformy DRVLINE přivádíme automobilový průmysl k nejlepším řešením a nabízíme možnost, aby se k nám připojili a už dnes pomohli formovat budoucnost automobilu zítřka,“ dodal.

Projekt se bude zaměřovat na pět oblastí. Je jimi řešení výpočetního hardwaru, instalace senzorů, výpočet algoritmů, přenos do cloudového uložiště a také zaměření na uživatelský požitek neboli user experience. Dá se tedy říci, že Samsung svým řešením bude pokrývat nejen softwarovou stránku věci, ale také tu hardwarovou.

Samsung svoji platformu představil na veletrhu CES v Las Vegas. V minulosti zainvestoval obrovských 8 miliard dolarů do společnosti Harman International Industries. Ta zaměstnává 29 tisíc lidí a její roční obrat činí kolem 7 miliard dolarů (173 miliard korun). Samsung peníze vydělané svou mobilní divizí pravidelně reinvestuje. V roce 2016 například koupil podíl v čínské automobilce BYD. Celá transakce byla dokončena v polovině minulého roku.

Ve vedení projektu bude stát John Absmeier. Ten má více jak 20leté zkušenosti v oblasti automobilového průmyslu. Nedávno byl oceněn za své úspěchy v Delphi Automotive, kde založil Delphi Labs a vedl tým vývoje autonomní platformy.

Zdroj: samsungdrvline.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze