Hardware pro autonomní auta bude NVIDIA dodávat i Uberu

Hardware pro autonomní auta bude NVIDIA dodávat i Uberu
  • Spolupráce byla oznámena na právě probíhajícím veletrhu CES
  • NVIDIA spolupracuje nejenom s Uberem, ale také Volkswagenem

Uber koncem minulého roku nakoupil 24 tisíc kusů modelu Volvo XC90, které mají sloužit pro testování autonomního řízení. Jenže autonomii je někdo musí naučit a dodávat také potřebný hardware. Právě o tuto část se ve společnosti Uber bude starat NVIDIA.

Uber

Obě firmy spolu už nějaký pátek spolupracují. Už dříve Uber do ulic vyslal právě Volvo XC90, které bylo osazeno autonomní technologií, za kterou stála právě NVIDIA. Na právě probíhajícím veletrhu CES představila NVIDIA novou platformu s názvem Drive Pegasus. Ta je poháněna dvěma výkonnými čipy. Každopádně Uber se nezavázal, že bude ihned nasazovat novou platformu.

Uber si pro testování autonomních vozidel postavil i své umělé město. Tento směr dopravy bere skutečně vážně, což dokazuje i objednávka, která Volvu jistě udělala radost. Uber už se svými auty najezdil dva miliony autonomních kilometrů, což je slušná databáze dat.

Uber není jediný, který na veletrhu CES oznámil partnerství s NVIDIÍ. Podobnou cestou se vydal také Volkswagen. Jde o stejnou technologii na platformě Drive IX, kterou si NVIDIA pravděpodobně hýčká i pro další automobily. Společně s Volkswagenem totiž NVIDIA spolupracuje také s Audi nebo Mercedesem. Nyní se k nim přidal i Uber.

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze