Samsung může testovat autonomní auta. V Kalifornii dostal povolení

Samsung může testovat autonomní auta. V Kalifornii dostal povolení
  • Jedna z divizí stojí za čipy, které najdete například v Audi A3 e-tron
  • Pár měsíců zpět Samsung investoval 8 miliard dolarů do firmy Harman

Testování autonomních vozidel není úplně jednoduché. Musíte si na příslušných orgánech zažádat o povolení, a to jistě nebude žádný med. Každopádně Kalifornie je poměrně vstřícná ke spoustě firem, které tam chtějí svá auta testovat. Do celé plejády společností se nyní přidá i Samsung. Pro zajímavost: v Kalifornii svá autonomní auta může testovat například Honda, BMW, Apple, Google, Ford, Subaru, Tesla a další.

Valeo autonomní systém

Jihokorejský gigant má velmi široký záběr. Povolení k testování autonomních vozů konkrétně získala divize Samsung Semiconductor, a to 31. srpna. Stejná divize stojí například za čipy ve vozech Audi A3 e-tron nebo Toyota Prius.

Společnost k této příležitosti prohlásila: „Společnost Samsung Electronics jako světový leader v oblasti konektivity a senzorových technologií se těší na účast na testování autonomních automobilů v Kalifornii. Zapojuje se do úsilí o chytřejší a bezpečnější přepravní budoucnost. Jsme hrdí, že se chystáme vstoupit do automobilového průmyslu, jsme nadšeni, že pomůžeme vyvíjet a dodávat novou generaci automobilových inovací.“

V nedávné minulosti Samsung koupil společnost Harman International Industries za osm miliard dolarů. Tu budete nejspíše znát díky audiosystémům Harman & Kardon, které můžete mít například ve svém BMW. Harman International Industries zaměstnává 29 tisíc lidí a její roční obrat činí kolem 7 miliard dolarů (173 miliard korun). Jde o sázku do budoucna. Automobilový trh neustále roste a s příchodem autonomního řízení je stále více zřejmé, že v chytré konektivitě a různých zábavních systémech leží budoucnost. Předpokládá se, že by Harman coby dceřiná společnost Samsungu mohla v roce 2025 dosáhnout obratu až 100 miliard dolarů.

Zdroj: qz.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze