Apple CarPlay míří i do kamionů

1
Apple CarPlay míří i do kamionů
  • Řidič vozidla tak může využívat hlasovou asistentku či posílat SMS zprávy skrz hlasové ovládání
  • Používat může všechny další funkce jako je přehrávání hudby, Apple Maps či Spotify
  • CarPlay bude k dispozici pro všechny modely se 7palcovým dotykovým displejem

Nejenom prémiové automobilky nebo prémiovější modely nabídnou ve svých infotainmentech podporu CarPlay. Nově bude k dispozici také pro řidiče kamionů. Konkrétně se Apple CarPlay rozhodla do nové generace svých vozů implementovat společnost Scania.

Scania CarPlay

„Multimediální systém ve Scanii bude nově pracovat s Apple CarPlay, což je bezpečnější a promyšlenější způsob, jakým můžete používat svůj iPhone na cestách,“ říká Björn Fahlström, viceprezident produktového managementu nákladních vozů Scania. „Apple CarPlay budou podporovat všechna vozidla od června 2017. Starší multimediální systémy ve vozech Scania lze aktualizovat, pokud podporují zadávání hlasových příkazů. Zavedením této funkce Scania nabízí ještě větší komfort obsluhy a zvýšenou bezpečnost. A to řidiči kamionů, kteří za volantem stráví spoustu času, určitě velmi ocení.”

K dispozici bude pro všechny zákazníky, kteří mají multimediální systém se sedmipalcovým dotykových displejem. Pro funkčnost musí iPhone splnit požadavky na model a mít na v sobě minimálně iOS 7.

Skrz CarPlay můžou pak řidiči diktovat SMS zprávy (bohužel ne v češtině), využívat Apple Mapy, Spotify či hudbu, kterou mají fyzicky uloženou v telefonu, popřípadě skrz hlasové příkazy zaměstnat hlasovou asistentku Siri. Cestou nových technologií se tak nevydávají jen automobilky a jejich divize osobní vozů, ale k dispozici budou i v nákladní a kamionové dopravě.

„Toto je další příklad toho, že Scania stále nabízí inovativní služby a funkce v nové generaci nákladních automobilů,“ říká Fahlström. „Apple CarPlay je špičkovou technologií, kterou budeme již brzy nabízet v našich vozidlech.“

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Honza
Je to fajn.. Ale aby si člověk vybíral auto podle mobilu.. To už je trochu moc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze