Svůj mercedes budete moci nastartovat i přes Google Home. Zatím jen v USA

Svůj mercedes budete moci nastartovat i přes Google Home. Zatím jen v USA
  • Hlasem budete moci také automobil zamknout nebo odemknout
  • Pro využívaní stačí mít aktivní účet Mercedes Me a spárovat ho s hlasovým asistentem
  • Služba bude k dispozici pro modely z roku 2016 a 2017, žel pouze v USA

Google Home nebo Amazon Echo vám jistě něco říkají, pokud se zajímáte o chytré technologie a především hlasové asistentky, které vám pomohou ve vaší domácnosti. A právě dvě zmíněné asistentky či asistenty, chcete-li, si vybrala automobilka Mercedes. K čemu?

Mercedes Me a Google Home

Ve Spojených státech budete moci u všech modelů z roku 2016 a 2017 ovládat některé funkce vašeho vozu. Nutností bude samozřejmě aktivovaný účet Mercedes Me a předplatné Mbrace. Váš účet si poté jen spárujete s domácí asistentkou, kterou používáte, a máte hotovo.

Ovládat budete moci stejné funkce jako skrz Mercedes Me, tedy automobil zamknout, odemknout a dokonce také nastartovat. Nebojte se, nepůjde o nikterak krátkou větu, aby nedocházelo k nastartování vozů omylem. Taková věta by mohla znít například „Google, tell Mercedes Me to start my car.“

Něco podobného ukázala na CESu automobilka Hyundai . Její vozy také spolupracují s Google Home: skrz asistentku můžete odemknout dveře, poslat si do vozidla vaší cílovou stanici a podobně. Funkce chce automobilka Hyundai neustále přidávat.

Cenovka za Google Home je nastavena na 129 dolarů, tedy zhruba 3 400 korun. Jestli se vám Google Home zalíbil a rádi byste ho používali, tak každopádně oprašte angličtinu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze