Ve Volvu budete moci používat Google Mapy, aniž byste měli telefon s Androidem

1
Ve Volvu budete moci používat Google Mapy, aniž byste měli telefon s Androidem
  • Jde o vyústění vzájemné spolupráce, Google vše potvrdil na své konferenci Google I/O
  • Google Mapy a další služby budou integrovány do infotainment systému
  • Nový design má dostat i Android Auto s vylepšenou podporou pro aplikace třetích stran

Automobilka Volvo spolupracuje se společností Google na svém infotainmentu Sensus. Výsledkem bude integrace některých služeb přímo do systému, aniž byste museli vlastnit telefon s Androidem.

Volvo v příštích letech rozšíří svou už tak bohatou nabídku aplikací, které můžete používat v jejich systému Sensus, a to ne ledajaké. Takové Google Mapy uvítá spousta řidičů, podobně jako obchod Google Play, ze kterého si budete moci stahovat další aplikace. Nejde však o podporu Android Auto – tyto věci budete moci používat i bez telefonu s Androidem.

Integraci nových aplikací potvrdila společnost Google na své konferenci I/O. Za nás jde o vítanou spolupráci. Osobně Google Mapy velmi rád používám, ale v případě, kdy si je chci zobrazit na displeji infotainmentu, mám smůlu. Apple CarPlay podporuje pouze Apple Mapy a Android Auto si přes svůj iPhone nezapnu. Věřím, že podobně nadšení budou i jiní řidiči Volva.

Mimo tuto spolupráci Google oznámil, že dojde na přepracování designové stránky Android Auto. Lepší podpora má být pro aplikace třetích stran, jako je Spotify, a vylepšením má projít také Google Asistent.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Konečně někdo dostal rozum, výrobce vozu se má zaměřit na výrobu kvalitních bezpečných vozů. Navigační systém, když už je léta vymyšlený není třeba kopírovat od konkurence.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze